Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Fyziky na pluginu - pořádek nebo anarchie
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 105, 106, 107  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jste pro zavedení jednotných fyzik?
Ano, jsem pro jednotné fyziky.
87%
 87%  [ 449 ]
Ne, jsem pro více fyzik.
12%
 12%  [ 62 ]
Celkem hlasů : 511

Autor Zpráva
SPERGL Martin

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Je pravda, že u Focusu mi to na asfaltu při každém brzdění "mlátilo".
Příspěvek Zaslal: ne listopad 11, 2007 16:14
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PANCOCHA Jaroslav

Tak jsem se včera trochu mrkl na "zoubek" novým WRCům a zjistil jsem následovné:

Většina má v defaultu na asfaltu nastaveno vepředu cca 187 mm a vzadu 220 mm.

Zvlášť by se ale měly posuzovat Ford Focus 06 a Citroen C4. Tyto auta mají kola více "zapasovány" do karoserie a světlá výška by měla být menší.

Default setup Focusu má 168.82 mm vepředu a 205.62 mm vzadu. Oproti ostatním autům je to docela rozdíl a tady to sedí.
Co je ovšem poněkud zarážející, že se tak děje při podobných délkách pružin a u C4 tomu tak není a to je přitom velmi podobné auto.
Zde jsou pro porovnání hodnoty geometrie, která má na to vliv.

Subaru Impreza 06
Pružiny: P 200, 75, 50, 10, Z 200, 60, 50, 10
Přední geo: TV 20 mm, S.V.P. 189.91 mm
Zadní geo: TV 20 mm, S.V.P. 221.41 mm

Škoda Fabia 06
Přední geo: TV 20 mm, S.V.P. 193.40 mm
Zadní geo: TV 20 mm, S.V.P. 219.75 mm

Ford Focus 06
Pružiny: P 200, 70, 50, 10, Z 200, 60, 50, 10
Přední geo: TV 15 mm, S.V.P. 168.84 mm
Zadní geo: TV 20 mm, S.V.P. 205.61 mm

Ford Focus 06 s úpravou pružin a vzpěr podle ostatních
Přední geo: TV 20 mm, S.V.P. 177.94 mm
Zadní geo: TV 20 mm, S.V.P. 205.61 mm

Citroen C4
Pružiny: P 200, 72, 50, 10, Z 200, 62, 50, 10
Přední geo: TV 20 mm, S.V.P. 187.93 mm
Zadní geo: TV 20 mm, S.V.P. 219.96 mm

Citroen C4 s úpravou pružin podle ostatních
Přední geo: TV 20 mm, S.V.P. 190.13 mm
Zadní geo: TV 20 mm, S.V.P. 218.22 mm

Takže závěrem dotaz na Miru Frice - Citroen C4 a Focus 06 by měly mít podobný ale odlišný podvozek oproti starším WRC. Ford má při stejných hodnotách geometrie nižší světlou výšku a o 13 mm vepředu a o 15 mm vzadu. Citroen to má naprosto stejně jako ostatní starší WRC - ptám se proč ??

Pokud by totiž měla C4 podvozek jako Focus, tak by zřejmě v defaultu nebyla postavena tak vysoko. Zde je třeba hledat chybu.
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 8:52
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PANCOCHA Jaroslav

Dnes jsem trochu testoval Focuse 06 a mám zde jednu velmi zásadní reklamaci ohledně převodovky.

Hodnoty pro převody v r_gravel.lsp jsou jiné než pro asfalt a šotolinu. Na střední převod zde Focus dosahuje pouze 190 km/h, což je uplná blbost. Zhruba něco přes 200 by rozhodně měl udělat. A řešit to dlouhou převodkou je opravdu blbost.

A dále - asfaltová krátká převodovka oproti šotolinové má max. rychlost 207 a šotolinová 169 !!!!! A to vůbec nemluvím o tom, jak jsou ty převody seskládané, že např. stálý převod je 1:1 a to není jen u Focusu, ale např. i u Fabie 06. Ta stejná převodovka se stálým převodem 1 je i u C4 a zde se to pak řeší naprosto nemožnými převody krátké, střední a dlouhé skříně.

Máte k tomu snad nějaké materiály, podle kterých toto děláte ???

NEZLOBTE SE NA MNE PÁNOVÉ, ALE TAKOVÉTO VĚCI DÁVAT K TESTOVÁNÍ ??? NĚJAKÉ SLOŽITĚJŠÍ VĚCI OHLEDNĚ GEOMETRIE MOHOU UNIKNOUT ALE TOTO ???
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 11:12
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
FRIC Miroslav

Jardo, chováš se jak malý kluk, kterému někdo pošlapal hračky.

Od toho je testování, aby se všechny chyby odhalily. Chyba v převodovce Focusu je, jak se tam dostala, to po pravdě nevím, protože v původní verzi z minulého týdne není. Bude opravena co nevidět. Za tu se omlouváme.

K převodovkám... pokud sis, Jardo, všiml, je použitý systém default aut, kde je zřejmě chyba v pojmenování řádků a je zde jeden FinalDriveOptions a několik DropGearOptions. To je zřejmě chyba. Jelikož v reálu se převody téměř vždy mění pomocí změny stálého převodu (výjimečně celé skříně) je celkem bezpředmětné řešit jak se to v RBR fyzice jmenuje, neboť výsledek pro uživatele je v případě předělání finaldrive nebo dropgear zcela stejný. A je odůvodněné se domnívat, že funkci stálého převodu v originální fyzice Warthogu zastupuje řádek dropgear. Nicméně toto je diskuze o ničem, neboť nemá žádný dopad na vlastnosti vozu (v principu jakékoli převodovky se převodové poměry násobí a na jejich pořadí nezáleží, pokud ho stavíš jen na papíře a neřešíš reálné konstrukční uspořádání reprezentované hlavně rozměry převodovky).

K C4. Nějaké pokusy probíhaly a probíhají, nicméně jsou i vážnější problémy než podvozek (viz Chrást) a změna podvozku na rozměry Focusu stejně neřeší vzhled, neboť je příliš malá. Nic tak zásadního se nedá řešit jen fyzikou. K tomu je zapotřebí zapojit změny i modelu.

K tomu, co předložíme a co ne... Narozdíl od jiných jsme něco předložili. Mouchy, které se všelijak vloudily, to má a postupně se odstraňují. Celkem normální postup Rolling Eyes

Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 14:31
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
FRIC Miroslav

Mezitím, co se řeší problémy WRC, tak přibyly A5:

Peugeot 106 Rallye
Zastava Yugo

Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 16:27
PANCOCHA Jaroslav

Mirku k tomu nemám co říct Evil or Very Mad, takové invektivy si nech laskavě do soukromé pošty a ne na fórum.

Vy tady bohužel pořád zapomínáte na tu věc, že RBR kdosi naprogramoval a ať už podle reálu, nebo ne, je třeba anebo aspoň rozumné se tím řídit. A tedy - používat např. podobné převody.

A ohledně převodů - vím moc dobře o čem je řeč. Drop Gear a Final gear pouze popisuje, které z parametrů GearList použít.
Final Drive je v RBR stálý převod a odpovídá GearList09
DropGear je v RBR krátký, střední a dlouhý převod.

Je jedno jak je to v reálu. V RBR se skříň skládá z převodu daného stupně, stálého převodu a převodu dané skříně. A tím by bylo záhodno se řídit. Nikdo z nás neví, proč to tvůrci RBR udělali takto a to přitom určitě měli k dispozici reálné informace.
A dále - u jednoho modelu máte Final Gear 1:1 a u druhého zase jinak. Toť je prostě nepořádek... nechápu, proč nenecháte normálně u WRC krátké, střední a dlouhé skříně tak jako u defaultu a nepoměníte jen zbytek, podle motoru..

Ještě ohledně Citroenu C4 - je tam poněkud divná textura external_transparent. Přední sklo je v alfa kanálu více průhledné než u jiných modelů a v RGB kanále jsou všechny strašně světlé. Výsledek je vidět na obrázcích co tady už někdo postnul ohledně geometrie.

A ad. důležité věci a nedůležité věci.... jsou zde vážnější problémy než podvozek ??? Co to má být ?? (viz Chrást ... na co tím narážíš ??) - co je důležitějšího než podvozek ??
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 17:35
PANCOCHA Jaroslav

Další drobnost.

effwheelradius u C4 je 315 mm a u Focusu 06 325 mm - u defaultů je všude 315. Počítám, že 325 u Focusu vychází ještě ze staré Olšovy fyziky, jinak nevím jak se to tam vzalo.
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 17:46
CHRASTINA Pavel

Viz Chrást znamená toto téma http://rbr.onlineracing.cz/forum/viewtopic.php?p=29428#29428
Mirek na nic nenaráží, tak zpomal

#19 CHRÁSTwww.hsfrt.ic.cz
Image
VÍTĚZ TR2007(WRC), TR2008 (WRC), TR2009 (WRC), EURO 2(N4), EURO 3(WRC)
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 17:50
STEJSKAL Petr

Ale jede to pekne ta C4 Very Happy , ja jsem spokojenej.

Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 18:19
KOLECKAR Tomas

Ach jo po bitvě je každý generál.Miro vážím si tvé práce na fyzikách a vím ,že ty to dotáhneš do konce. Wink

#47 Schumi

www.hsfrt.ic.cz
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 19:23
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
PANCOCHA Jaroslav

Chráste, s tebou bych se někdy rád potkal. Já jsem tady sepsal spoustu věcí, které jsem zjistil a Míra mi na to napíše, že jsem jako malý kluk.

Proč kruci nepíšeš jemu že má zpomalit. Místo toho abyste se na to kriticky podívali a opravdu zjistili chyby, které tam jsou a pomohli to spravit, tak jen prskáte, když někdo něco zjistí.

Hoši, už mně tady fakt všeci serete. Dávám od toho ruky pryč, dělejte si co chcete, mějte tady co chcete.. mně je to vážně jedno.
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 19:51
FRIC Miroslav

Jaroslave, nebudu už víc ztrácet čas nic neřešícími nesmysly. Takaže naposled...

V RBR jsou jednotlivé převody, jakýsi stálý plus jakási převodka. To je nesmysl, který je pouze v RBR a s realitou nemá nic společného. Pokud ten RBR finaldrive nahradíš převodem rovným jedné, tak se ho zbavíš a můžeš celou převodovku sestavit ze skutečných převodů, jinak ne a musíš si je dopočítat. Jaký smysl má vymýšlet nesmyslné převody, když jdou do té převodovky přímo zadat? To, co ty nazýváš krátkým, středním a dlouhým převodem jsou ve skutečnosti tři stálé převody. Žádný jiný další převod ve skutečné převodovce není (s výjimkou zpátečky, abys mě nechytal za slovo). A rozhodně odmítám, že by převod např. 20/20 (tedy bez vlivu na celkový převod) mohl způsobit nějaké problémy v RBR, to je nesmysl.

Beru výtku směrem k špatné převodovce a k poloměru kola u Focusu, to jsou opravdové chyby a už jsou opravené, ale debata o skládání převodů je absurdní ztráta času a nehodlám se jí už zabývat.

PS Přečti, si, co jsi napsal tučně (+netiqute) a o invektivech radši pomlč...

Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 19:59
KUNDLAK Jan

hej kluci vzdyt se tak nehádejte...kritika muze byt ale jen v norme...bo pak se muze stat ze se tu nekdo zebere zlomí rikama poví ze ja na vás vsechny seru a odejde a neh rbr viset v stadiju delani fyzik...nerikam ze by se to mnelo stat nemaluju certa na stenu ale tak...nekdy to tak vii dopadnout Laughing
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 20:08
PANCOCHA Jaroslav

Laskavě si přečti co píšu. Neříkám že v RBR jsou převody podle skutečnosti. A nepoučuj mně laskavě o tom jak vypadá převodovka v reálu. Zas takový blbec nejsu.

Jen namítám, že v některých převodech máte ten tzv. RBR stálý různý od jedné a někde máte jedna. Tak prostě jen říkám, proč to nesjednotíte. A uznávám, že oproti zadření motoru je to blbost. Nicméně, toto zadření se u mně neděje, tudíž píšu věci, které můžu ověřit já.
Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 20:26
KRYSTYN Miroslav

4 Pančocha
Ty si nasraný že se to "dodělalo" bez Tebe nebo co? Dyť ten Mirek tomu věnuje určitě spoustu času, tak klíd. Ty ho platíš, nebo proč se musíš tak čertit. Šlo by to i v klidu. Času to mělo doteď dost, tak ho nechej trochu dýchat.
Teď sem se nasral i já.
Hawk.

Příspěvek Zaslal: po listopad 12, 2007 20:42
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 105, 106, 107  Další
Strana 36 z 107

Přejdi na:  

Czech translation by Azu

Based on CanverRed theme