Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Zvyseni realismu chovani aut v RBR
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 82, 83, 84  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Váš názor na změny fyziky pro větší realizmus?
Nemohu se dockat
52%
 52%  [ 216 ]
Jsem pro
36%
 36%  [ 148 ]
Je mi to jedno
3%
 3%  [ 16 ]
Jsem proti
7%
 7%  [ 29 ]
Celkem hlasů : 409

Autor Zpráva
PLESNIK Martin

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj chlapi, když jsem na to slyšel jen samou chválu, tak jsem to musel taky zkusit...doufám, že přijímáte i kritiku - nezlobte se na mě, ale ta hra je s touhle novou fyzikou strašná nuda Wink úplně to ztrácí to kouzlo jízdy se silným autem, já to vypl velmi rychle...nevím, možná se to Vám všem líbí jenom proto, že to auto teď zvládne ovládat doopravdy téměř každý...ale tohle je prostě sice nejlepší simulátor, ale pořád jenom hra a jestli tam chcete dávat tohle, tak to dle mého úplně ztratí původní kouzlo a stane se z toho utopie...to auto se chová naprosto přesně jak chci já...přijde mi, že do toho kopce na Cote se to jen trápí...což je ovšem dle mého nuda a takhle by to být také nemělo...neumím si představit tam řídit A5, nedejbože žigula v historicích...toť můj pohled...snad se do mě nepustíte úplně všichni...je to jen můj pocit
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 10:11
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PANCOCHA Jaroslav

Chtěl bych napsat ještě něco ohledně pocitu nudy, pocitu že jedete pomalu atd. Prosím všechny, kteří mají tyto pocity, aby využili pauzu mezi důležitými závody, vzali si poslední vývojovou verzi a týden s tím občas jezdili. A teprve pak napsali sem hodnocení, zda to stále vnímají jako nudu a že je to pomalé.

Z vlastní zkušenosti jsem přesvědčen, že v tom hraje zcela zásadní roli zvyk a tak jako třeba jezdíte nějakou pomalou skupinu a pak vlezete do WRC a máte pocit, že to nemáte šanci uřídit, tak po čase to zvládnete. Toto je stejné, ale opačné. Při prvním dojmu po přesednutí třeba se stávajícího WRC si myslíte, že to vůbec nejede. Po čase se ten dojem ale změní a když pak valíte skoro dvoustovkou před prvním skokem na Strýčkových, tak si myslím, že ten dojem rychlosti musí být správný.

Nechci tím nikomu vsouvat svůj názor, pouze prosím o zhodnocení s odstupem po delším testování, ne po projetí jedné, dvou tratí.
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 10:15
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PLESNIK Martin

Neboj se JaPane, čas na to mám, tak to udělám...i když se mi do toho po těchhle zkušenostech moc nechce...možná je to tím, že jezdívám S1600 a chybí mi tam jakýkoliv pocit dravosti...ale s N4 mám taky něco málo v TR už odjeto...tak snad můžu hodnotit...no nic, jdu zkoušet no...

edit : ale z těch samých důvodů, co tvrdíš...tak nemůžou lidi zase chválit jen po prvním projetí...

edit 2 : A mám stejný problém, jako Honza Klimecký...díry to sice žehlí nádherně a všechno...ale pak se to z ničeho nic utrhne a jde na dvě kola...na tohle Vám s prominutím kašlu Wink
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 10:19
PANCOCHA Jaroslav

V poslední verzi byla provedena změna výpočtu setrvačnosti kolem podélné osy. Ale ukazuje se, že původní hodnota předchozích verzí byla zřejmě správněji. Má to zejména vliv na chování na dírách, nečekané utrhnutí atd.

Takže zde uvádím verzi 12 b (verze 12 s opravou setrvačnosti)

http://www.avonet.cz/rozmaryn/rbr/auta/evo9v12b.zip

Tuto verzi jsem osobně včera vícekrát testoval a pokud se vám to někde nečekaně utrhne, buďto hledejte chybu ve vašem řízení a pokud si přesto myslíte, že je chyba v autě, zašlete prosím replay.

DÁLE PROSÍM VŠECHNY, KDO SEM BUDOU PSÁT NĚJAKÉ DOJMY Z TESTOVÁNÍ, ABY VŽDY UVÁDĚLI TESTOVANOU VERZI, POMŮŽE NÁM TO LÉPE ODHALIT PŘÍPADNÉ CHYBY.
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 10:40
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PLESNIK Martin

JaPane, vážně se na mě nezlob, ale dle mého je špatně už jen to, že se s tím dá vyřešit jakákoliv krize, třeba na vytočenou šestku...to přece není normální, ne?

edit : verze 12
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 11:01
PANCOCHA Jaroslav

Jakou krizi na vytočenou šestku (kterou to nemá) máš na mysli ? Já právě testoval, že ve větších rychlostech si toho moc dovolovat oproti stávající fyzice nemůžeš, že jak to přeženeš s nějakým smykem, jsi v pytli.
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 11:05
PLESNIK Martin

Na Strýčkově okruhu mě to lehce rozhodilo na jumpu(logicky na vytočenou pětku, jsem vůl Wink ) no a sesbíral jsem to lehčeji, než jsem si kdy myslel, že jde udělat...to samé na tom Cote...to auto prostě jede, jak chce pilot...a to každý metr tratě a to je přesně to, co se na tom líbí těm "amatérům"+Ptákovi a Dennisovi a to, co se nelíbí mně a několika dalším "harcovníkům"...že ti auto dělá z 99,9% tratě to, co chceš je dle mého naprostá hloupost...
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 11:31
UTRATA Lukas

Však se to furt šteluje ta fyzika ne? A s rozdělením lidí tady na "amatéry" a "harcovníky" se jdi Mates vycpat. Ty tvoje příspěvky už mi hejbou žlučí.

http://octaviarbrcup.ic.cz
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 11:35
PANCOCHA Jaroslav

Martine, a co by to auto jako mělo dělat ? Něco co nechceš ?? To snad ne.

Co se týče toho skoku na Strýčkovech ... myslím, že to jak se tam auto chová, je tak na hranici řiditelnosti. S původní fyzikou je kumšt najít setup, který ten skok ustojí (zejména enka). No a podívej se na takové skoky v reálu.... má snad někdo nějaký zásadní problém, že to má po skoku problém udržet ? A pokud ano, skončí to okamžitě havárií a na vině je zpravidla špatný setup.

A musím se opakovat ... auto má 100% dělat co chce pilot. Není principem závodění nějaká loterie a adrenalin z toho, jak pořád zachraňuješ to, co auto dělá a co ty nechceš.
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 11:40
BRADA Martin

Ono je celkem jasné, že pokud se několikrát zvýší setrvačnost, tak to nebude létat ze strany na stranu, ale bude to celkem sedět. Naopak když už se to utrhne, tak se to vybere těžko.
Já si třeba pamatuji, že když jsem začínal s RBR, tak jsem si jen tak pro srandu zkoušel jet podle předpisů jako na normální silnici. A já s tím měl problém, jak jsem na to nebyl zvyklý, nemohl jsem udržet auto v rovném směru, smykovalo to v padesátikilometrové rychlosti na požádání a ručka to auto i na suchém asfaltu naprosto jednoduše utrhla do hodin. První lekce v autoškole proti tomu byla procházka růžovým sadem. Na někoho to může působit nudně, kdy ta auta tak hbitě (až nervózně) nereagují a už nemají 400 koní, ale jak tu bylo řečeno, bude potřeba si na to zvyknout. Vzhledem k tomu, že u PC necítíme rychlost ani žádné přetížení, tak se to jízdě ve skutečném autě nevyrovná, ale odmítám, aby se to úmyslně natahovalo, aby to i u PC vypadalo rychle.
To auto je sice slabší a méně neklidné, ale rozhodně ne snažší na řízení a zajet s ním ideálně nebude žádná legrace.
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 12:03
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BRABENEC Tomáš

Borci tak sem to vyzkoušel a nemá to chybu. Klobouk dolu a jen tak dál Wink. Luxus Very Happy Už se nemůžu dočkat až to bude na pluginu Wink
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 13:00
JILEK Marek

citace:
k tomu, že u PC necítíme rychlost ani žádné přetížení, tak se to jízdě ve skutečném autě nevyrovná, ale odmítám, aby se to úmyslně natahovalo, aby to i u PC vypadalo rychle.
To auto je sice slabší a méně neklidné, ale rozhodně ne snažší na řízení a zajet s ním ideálně nebude žádná legrace.

Ty sis trošku víc přihnul ? Běž se s toho rači vyspat. To už teda nemá obdoby takový protiřečení v pár přispěvkách.Že to tady Japana baví pořád dookola znovu vysvětlovat.
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 13:16
DOCKAL Stepan

@JaPan

12b Paradni!!! Twisted Evil

Geofre eWRC RBR Rally Team
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 13:40
PANCOCHA Jaroslav

Pokud byste měli někdo detailní graf průběhu tlumení (absolutní a relativní) od tlumičů, tak prosím pošlete. Máme pouze nějaké Sachsy a ideální by bylo udělat nějaké širší srovnání.

Naposledy upravil PANCOCHA Jaroslav dne čt únor 23, 2012 16:03, celkově upraveno 1 krát
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 13:47
JILEK Marek

Koukni tam níž.Já tomu vůbec nerozumím,třeba se to bude hodit.
http://www.mjauto.cz/KONI_tlumice.htm
Příspěvek Zaslal: čt únor 23, 2012 14:18
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 82, 83, 84  Další
Strana 25 z 84

Přejdi na:  

Czech translation by Azu

Based on CanverRed theme