Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

RBR a Windows 7
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
FRISTENSKY Jiri





Založen: 28. 11. 2009
Příspěvky: 351

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

BUJACEK Martin napsal:
Tak reinstal zmenil to ze hra se rozjede ale při nacitani hlavního menu vždy spadne.

Může ti to dělat blbě daná auta - fyzika, model. Při načítání hry se zobrazuje auto ze slotu 5, tak se zaměř na něj.


BUJACEK Martin napsal:
A obraz je hodne roztahly dle obrazovky, na starem pc a na stejne obrazovce me to jelo v roliseni ne 16:9 ale 4:4. Nevite někdo? diky

RichardBurnsRally.ini -> dole v souboru máš možnost nastavit rozlišení, tak si nastav nativní rozlišení svého monitoru. (například: XRes = 1920
YRes = 1080)
Roztáhlé auta na šířku následně vyřeší FixUp. Soubor FixUp.ini (ve složce plugins) a položka: fixAspectRatio=1
Příspěvek Zaslal: pá říjen 02, 2015 15:42
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KUREK Miro





Založen: 28. 01. 2008
Příspěvky: 453

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Ťažká rada, ked sa nevie, čo všetko sa po novej inštalácii nainštalovalo dodatočne do hry. Teda veci ktoré sú uvedené v " Jak začít" Pokiaľ nemenil žiadne auta a cars.ini, tak by to auto na slote 5 nemalo robiť.
Ja som teda neinštaloval už dávno...možno 5 rokov dozadu čistú inštláciu RBR. Mám zálohu na druhom disku a tú len všždy pri probémoch prekopírujem.
Možno je potrebné doinštalovať aj Microsoft Visual C++ 2005 a vyššie , directX a najnovší ovládač grafiky pre Win 10.

Pre monitory rozlíšenia 16:9 som už dávnejši na blogu dal návod pre RBR:

http://www.mediafire.com/download/beirqm99m6r2qxl/RBR+LCD+16_9.pdf
Příspěvek Zaslal: so říjen 03, 2015 22:50
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BUJACEK Martin





Založen: 17. 01. 2006
Příspěvky: 240
Bydliště: Uherský Brod

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Super diky moc vse uz funguje.

_________________
RSC!!!
https://www.facebook.com/rscnc15
Příspěvek Zaslal: po říjen 05, 2015 9:06
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
KOPIC Jiri





Založen: 09. 09. 2005
Příspěvky: 135
Bydliště: Lučice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrý den pánové. Po dlouhé době se chci zase pustit na tratě RBR, ale narazil jsem hned na první problém. Dokáže mi někdo poradit, jak nejjednodušeji dostat RBR do formátu 16:9 (1920x1080)? P.S. mám win7... Předem děkuji za jakoukoliv radu....

_________________
HSF - N4 "Hopkins"
http://www.lucice-motorsport.czechian.net/
Příspěvek Zaslal: so prosinec 12, 2015 14:32
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
RESL Jan





Založen: 27. 09. 2007
Příspěvky: 533
Bydliště: Otrokovice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Jirko,je potřeba to nastavit v rbr ini.
Takto to mám já.
[Settings]
ConstantForceMultiplier = -60
Depth = 16
ForceFeedback = true
Fullscreen = false
MinDepthBits = 24
MinStencilBits = 8
ParticleQuality = high
RenderCarShadow = true
RenderQuality = high
RunIntro = true
RunStartup = false
Sound = true
UseCubicEnvironmentMaps = true
UseEAX = false
UseSoftwareAudio = false
UseTripleScreenBuffers = false
WaitRetrace = true
XRes = 1920
YRes = 1080

Dále doporučuju si stáhnout fix up plugin,bez kterého se u ngp fyzik stejně neobejdeš.Tam jde potom nastavit např. to,že můžeš mět fullscreen,ale klidně můžeš do winů a zase se dostaneš zpět.

_________________
Image
Příspěvek Zaslal: so prosinec 12, 2015 17:55
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KUREK Miro





Založen: 28. 01. 2008
Příspěvky: 453

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

KOPIC Jiri napsal:
Dobrý den pánové. Po dlouhé době se chci zase pustit na tratě RBR, ale narazil jsem hned na první problém. Dokáže mi někdo poradit, jak nejjednodušeji dostat RBR do formátu 16:9 (1920x1080)? P.S. mám win7... Předem děkuji za jakoukoliv radu....


Máš to 1 príspevok vyššie ...
Příspěvek Zaslal: so prosinec 12, 2015 19:15
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
KOPIC Jiri





Založen: 09. 09. 2005
Příspěvky: 135
Bydliště: Lučice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

To: Honza Resl

Děkuju za radu, už to frčí jak má.

Ještě bych měl jednu malou otázku - nainstaloval jsem si fiestu R5 a jezdím pohled z kabiny od řidiče, jde nějakým jednoduchým způsobem posunout tuto kameru více dopředu ke sklu?

P.S. (celkem mě překvapili nové fyziky, před čtyřmi lety ty auta jely jako šlak) Very Happy

_________________
HSF - N4 "Hopkins"
http://www.lucice-motorsport.czechian.net/
Příspěvek Zaslal: po prosinec 14, 2015 0:11
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FRISTENSKY Jiri





Založen: 28. 11. 2009
Příspěvky: 351

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Jirko, on ti poradil i Miro - ten pdf soubor Wink
Jen ještě malá poznámka: pokud to máš, jak kluci radí, může se ti spustit spořič obrazovky během jízdy, popřípadě další "úsporné" fičurky, co máš nastavené na PC. Nastav si tam delší čas Wink

Na pohledy je nejlepší Pacenote plugin. Umí měnit nejen rozpisy tratí, ale i pohledy z auta a uloží do správného konfigu daného auta.
http://rbr.onlineracing.cz/forum/viewtopic.php?t=4010
Příspěvek Zaslal: po prosinec 14, 2015 8:17
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KADERABEK Jan





Založen: 12. 01. 2016
Příspěvky: 19

Příspěvek Předmět: MS Force Feedback ve Win 10 Odpovědět s citátem

Ahojte,

můžete prosím poradit jak zprovoznit Force Feedback na volantu Microsoft SideWinder pod Win 10 64-bit? Funguje to někomu?
V menu s nastavením Force Feedback funguje jen vypnutí / zapnutí autocentrování, ale test, kdy se má volant otáčet doprava / doleva / na střed s volantem nic nedělá... při spuštění hry jen volant cukne a zapne se na něm "Force".

LFS mi funguje i s FF bez problému.
Zkusil jsem smazat v registrech ty záležitosti, jak se všude radí, přeinstalovat znova 1.02 patch, dokonce celou hru jsem reinstaloval, i ovladače volantu ...

DÍKY MOC.
Příspěvek Zaslal: st únor 10, 2016 16:25
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
KOCOUREK Vasek





Založen: 01. 06. 2008
Příspěvky: 71
Bydliště: Klatovy

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím piloti,nemáte někdo zkušenost s přechodem z XP na 10 ohledně RBR? Koupil jsem novou grafiku a ta nepodporuje XP,tak jsem musel nainstalovat RBR na 10 a půl hry mam anglicky a půl česky,to by vcelku nevadilo,ale šotolina a sníh jsou v pořádku,jenom asfalt se nedá jet,pořád mně ustřeluje prdel a to tam kde jsem na XP jel bez problému naplno.stejný set a auto,ale auto hrozně nestabilní a zničehonic jde ven.Když jsem konečně dojel Cote do cíle,tak jsem měl cca o 10 sec. horší čas.Ale na šotolině jsem zase nepatrně rychlejší Smile Jsem z toho nějakej zmatenej Smile asi budu jezdit jenom šotolinu Smile
Příspěvek Zaslal: pá únor 12, 2016 10:32
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
KADERABEK Jan





Založen: 12. 01. 2016
Příspěvky: 19

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Já to hraju na W10 a nepozoruju vůbec žádný problém, spíš mám problém se od toho odtrhnout Very Happy Ale nemám srovnání s XP, takže neporadím. Osobně mám naopak problém s tou šotolinou, přijde mi to až moc jako na sněhu s NGP 4.1.
Jen k mému předchozímu dotazu ohledně Windows 10 a Microsoft SideWinder Force Feedback Wheel... podařilo se to vyřešit úpravou hodnot v registru, dle rady autora emulátoru vJoy.
Kdyby se to někomu hodilo, tak tady je návod:
https://www.youtube.com/watch?v=3eFwWFafzLE
Příspěvek Zaslal: pá únor 12, 2016 10:57
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ZMOLIK Petr





Založen: 30. 07. 2006
Příspěvky: 4

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím chlapy potřeboval bych poradit po dlouhé době sem pře instaloval celé RBR a že se pustím zase do hraní ale pokaždé když vlezu do turnaje a dám načítat RZ tak mě to spadne tak nevím co je špatně dík za odpověď
Příspěvek Zaslal: čt březen 10, 2016 10:05
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PRESSL Vladislav





Založen: 03. 03. 2006
Příspěvky: 18
Bydliště: Klatovy

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj . mám také problém s chodem hry. Mám windows 10 a rozhodl jsem se po delší době si opět zahrát rbr. Bohužel při načítání úvodní obrazovky mi ra padne a vyskočí okno že je problém s kompatibilitou direct x 3D. na win 10 mam dx 12 . zkoušel sem i výše uvedené rady a stále nic. poradí někdo prosím??
Crying or Very sad
Příspěvek Zaslal: pá duben 07, 2017 16:59
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
KOCOUREK Vasek





Založen: 01. 06. 2008
Příspěvky: 71
Bydliště: Klatovy

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus si změnit rozlišení v nastavení hry. o pár příspěvků výš Jan Resl má napsáno jak to má nastavený.Když jsem si to nastavil jako on tak mi to psalo to co tobě ( mam menší monitor a ještě starej formát 4x3 Smile je to trošku děda Smile a když to mam nastavený na 1280x1024 tak hra šlape v pohodě. snad ti to pomuže. Vašek
Příspěvek Zaslal: pá duben 07, 2017 18:41
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 z 8

 
Přejdi na:  



Czech translation by Azu
 
  Based on CanverRed theme