Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
CECH Mira

Založen: 16. 02. 2008 Příspěvky: 113 Bydliště: Hodkovice n/M
|
Předmět: Rally sprint |
|
|
Zdravim
Pročítám si názory na Kuzaje a jeho počínání a musim si vzpomenout na některé jeho průjezdy které jsem na netu viděl a musim říct,že na moje gusto jezdí dost na hraně(skoro bych řekl že s ním neni něco v pořádku).A za smrt diváků(kterých je mi moc líto)samozřejmě můžou diváci sami,(pořadatelé to fakt nemaj jednoduché)jen si všichni vzpoměňte když sledujete reál u tratě,jak to vypadá kolem tratě 20 minut před průjezdem prvního auta a jak když projede první.Lidi jsou jak stádo volů a každej se chce podivat až do kokpitu.
Závodník je na závodech od toho aby závodil (a nepočítal sloupy,nesledoval diváky), divák aby se jen díval(a nedělal hovadiny).A né snad? |
|
_________________ Míra Čech - Maximálně si užívám RBR a maximálně se snažím aby si RBR neužívalo mě. |
Zaslal: po prosinec 08, 2008 12:46 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ULIK Marek

Založen: 25. 04. 2007 Příspěvky: 156 Bydliště: Mladá Boleslav
|
Předmět: |
|
|
Míro souhlas! Sice Kuzaj jezdi hranu, pamatuju jak rozsekal Fabii na testu, atd atd. Ale od toho tam je, proste je to zavodnik. |
|
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 14:31 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KUBICEK Lukas
|
|
|
Musím souhlasit s názorem,že ti lidi tam neměli co dělat-otázka je,zda to bylo místo určené pro stání či nikov.Tak i tak pořadatel to měl mít ošefované.Ruku na srdce-mi stačí když sleduju některé z nás fandů rally(doufám že ne nás tady na webu) třeba na barumce, kde si někteří i během probíhající RZety přečcházejí trať dokonce i s malýma děckama.A pořadatelé? Ti mladí kluci ve vestách? NIC!! hlavně že mají pivisko a nejlepší místo na výhledu do zatáčky.Prostě bez zájmu.
Chtělo by to asi mít větší zodpovědnost jednotlivců a následně se nebát rz pozastvit a diváky třeba ve spolupráci s policií zadržet a pokutovat fakt sumami. A ať mi nikdo neříká,že to nejjde.Když mě může doprdele práce zadržet "pitomý" revizor v šalině, tak pořadatel by to mohl taky a takovým machrům co chodí přes trať či stojí kde nemají bych nechal zaplatit tučné pokuty či ušlé zisky! Jeden dva exemplární případy a byl by si myslím klid. Až se něco stan,jako teďkom, to už fakt pozdě.
Jinak jezdec podle co jsem viděl se snažil vyhnout i těm divákům.Ten sloup pokud jsem dobře viděl objížděl po pravé straně,ale koplo mu to zadek auta...Hrozná situace pro Kuzaje......
Hawk |
|
_________________ www.besipsupercup.wz.cz |
Zaslal: po prosinec 08, 2008 15:33 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
B.I.G.G

|
|
|
Lukas uplne suhlasím ale myslím ze ludia by aj napriek pokutam stale staly kde nemaju ale treba to riesit a toto je jedno z riesení. |
|
_________________ The power is nothing without control
(pirelli) |
Zaslal: po prosinec 08, 2008 17:34 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VINTR Martin

|
|
|
Jo,ukázněnost diváků,to je problém....letos na Bohemce jsme stáli na RZ 2,u takovélevé možná utahující do kopce a uvnitř tý zatáčky hospoda.Lidi furt lítali tam a zpátky,no dost na pěst.Problém byl v tom,že pořadatel sice měl zájem těm lidem zabránit v pohybu,ale jelikož byl o neco málo starší jak já(je mi 16),tak ho prostě spousta lidí neposlechla a nic se s tim dělat nemohlo, protože "dospělejší" pořadatelé tam sice byli, ale zase by museli přes silnici....
Tim chci říct,neni to vždy vina pořadatele,že by neměl snahu |
|
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 17:38 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BAJGAR Petr
|
|
|
Trochu mimo, ale pro srovnání, ted jsem shledl na ewrc crash Mika Hirvonena v GB 2008 a jen s němým užasem jsem sledoval kolik tam bylo marsšálů a nikdo z diváků se neopovážil lézt na cestu jim pomoct. Kdežto po Kuzajově nehodě tam bylo lidí jak mraků, SORRY  |
|
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 19:17 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KUNDLAK Jan

|
|
|
to Bica.. kde som napísal že zrazenie divákou je jeho chyba?? ja som napísal že výlet mimo trat je jeho chyba. Najprv si to treba pozorne prečítať až potom reagovať.... vy sa tu snažíte kuziho obhajovať slovami akože on je skusený jazdec vedel čo si može dovoliť a ide na vlastne riziko a podobne ....
ano ..stať sa to može každému a hocikedy ale aj tak si myslím že jeho nájazd do tak tažkej zatáčky aspon podla videa bol fakt neprimeraný,podcenený a a možno trochu neprofesionalny. Možno do toho nahrali aj iné faktory o ktorých neviem no proste vletel tam až moc rychlo ako niekto písal na ewrc....kresta rýchlo ale malá krizovka ...pech velmi opatrne...kuzaj neubral do poslednej chvíle...
a keby som mal zachádzať uplne do detailu ta RZta je pomerne krátka a kuzi tam nejazdil prvý krát ...navyše to bola v podstate jediná Rzta ktoru bol nutený si na zoznamovačkách zapametať a napísať...
aby bolo jasno..neni to moja antipatia proti kuzimu..ja som ho obdivoval a je to fakt dobrý jazdec ale podla mna by som klamal keby som nepovedal že to bola čisto jeho chyba a celkom zbytočná...a kludne ma aj zlinčujte |
|
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 19:31 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KUBICEK Lukas
|
|
|
KUNDLAK Jan napsal: |
to Bica.. kde som napísal že zrazenie divákou je jeho chyba?? ja som napísal že výlet mimo trat je jeho chyba. Najprv si to treba pozorne prečítať až potom reagovať.... vy sa tu snažíte kuziho obhajovať slovami akože on je skusený jazdec vedel čo si može dovoliť a ide na vlastne riziko a podobne ....
ano ..stať sa to može každému a hocikedy ale aj tak si myslím že jeho nájazd do tak tažkej zatáčky aspon podla videa bol fakt neprimeraný,podcenený a a možno trochu neprofesionalny. Možno do toho nahrali aj iné faktory o ktorých neviem no proste vletel tam až moc rychlo ako niekto písal na ewrc....kresta rýchlo ale malá krizovka ...pech velmi opatrne...kuzaj neubral do poslednej chvíle...
a keby som mal zachádzať uplne do detailu ta RZta je pomerne krátka a kuzi tam nejazdil prvý krát ...navyše to bola v podstate jediná Rzta ktoru bol nutený si na zoznamovačkách zapametať a napísať...
aby bolo jasno..neni to moja antipatia proti kuzimu..ja som ho obdivoval a je to fakt dobrý jazdec ale podla mna by som klamal keby som nepovedal že to bola čisto jeho chyba a celkom zbytočná...a kludne ma aj zlinčujte |
V podstatě ano - nicméně těch chyb tam u té smutné události bylo více.
Taky jeden pohled je, že kdyby nejel tak jak jel,nic by se nestalo....
Kdyby jel tak jak jel a nebyli tam diváci, taky by se nic nestalo
atd,atd...
každopádně jsem zvědav, k jakému závěru dojde vyšetřování - myslím si,že by si z této události měli vzít bohužel zkušenosti pořadatelé ostatních soutěží a skutečně třeba s pomocí např. ochranky lépe dohlížet na nás - diváky. Jindy pořadatelé řeší blbosti týkající se třeba lidí co jsou nalepení na pásce ve vnitřní zatáčce vzdálené cca 15 metrů od ní a u druhé zatáčky hned u venkovního okraje sedí vklidu rodiny s dětmi...Když už neuvažují rodiče,tak sakra ti kluci co to pořádají by měli.
Je to prostě v lidech,snad tato smutná událost pomůže předejít alespoň některým možným následujícím....... |
|
_________________ www.besipsupercup.wz.cz |
Zaslal: po prosinec 08, 2008 19:51 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BICA Martin

Založen: 11. 12. 2006 Příspěvky: 1264 Bydliště: České Budějovice
|
|
|
Samozrejme je to jen jeho chyba ze vyletel ven, ale to je kazdyho jezdce vec jakou zvoli taktiku a tempo a miru rizika. Kuzi zvolil tempo vysoke, tzn. riziko havarie vysoke, ale jen na sobe, spolujezdci a aute. To co se pri tom stalo je hrozna tragedie, ale je naprosto nesmyslne v souvislosti s tou tragedii resit jak a proc takto Kuzi jel. Protoze odpoved na otazku proc se to stalo NENI: Protoze jel moc rychle. |
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 20:00 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
KUNDLAK Jan

|
|
|
ano - suhlasím zvolil tempo moc vysokee ba až moc vysokee na rally ktorá má byt predovšetkým o exibicii. ešte raz uprimnu sustrast a snad uvidíme kuziho ešte niekedy v rally. |
|
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 20:07 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CERVENKA Filip

|
|
|
No dle mě tam stáli lidi na takovém místě z kterého bych utekl... A to mívám vestu a kolikrát jsem viděl auto z větší blízky než jsem si myslel, ale takové extrémně rychlé úseky nejsou nic pro mě.
Jinak na takových setkáních ještě často jezdí spolujezdci, kteří to nemají jako profesi (mrknetě na onboardy)... |
|
_________________ -> ANVEL Racing Team <- (Jednou lama navždy lama - Los Lamos)
G25 rulezz (už je to rukama, ne volantem) |
Zaslal: po prosinec 08, 2008 20:30 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BICA Martin

|
|
|
Zakazal bych sedat do auta "prisedicim" bez licence. Podivejte se na onboard Kresty. Kdyby to nebyl velezkuseny Kresta, ktery je pripraven jet i na oci. Nikdo nevi jak by se s tim popasovali jini jezdci. Je to proste hloupost a nesmysl tyto vyjimky. |
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 20:52 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
POUSTKA Vaclav

|
|
|
Pokud se nepletu tak i na Pražský rallysprint,každý kdo vleze do auta musí mít příslušnou licenci.Je to tak 3 roky ,kdy jako odměnu za videa ,dostal MravenecZ (z eWRC)možnost jet s Pepou Semerádem a dost dobře to popsal už od telefonátu,kdy mu to nabídli,přes zkoužky spolujezdce atd.A od té doby jezdí aktivně.Samozřejmě nejde vyloučit kupčení s touto "formalitou" |
|
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 21:12 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BICA Martin

|
|
|
Silne, opravdu silne pochybuji, ze vsichni zucastneni prosli rally skolou aby mohli dostat licenci jezdce. A na druhou stranu silne pochybuji, ze MravenecZ ji nema. Myslite, ze Briza, Vlcek, Vasut. Ti vsichni ji maji, kdyz o nekterych se rozhodovalo za minutu 12 ze vubec pojedou? |
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 21:15 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BUJACEK Martin
|
|
|
Kazdy kdo startuje na Prazskem sprintu musi mit licenci a projit rallyskolou. Ja sam jsem tam mel startovat a se mnou Petr Muk a bylo naplanovane tyden pred zavodem, ze si on obejde doktora a udela si licenci. |
|
_________________ Pripravujeme pro vas novy sampionat RBR-CUP 2024! |
Zaslal: po prosinec 08, 2008 21:49 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|