Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Totální destabilizace RBR
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ZPEVAK Jan





Založen: 30. 10. 2007
Příspěvky: 195
Bydliště: Hodonín, CZ

Příspěvek Předmět: Totální destabilizace RBR Odpovědět s citátem

Zdravím. Potřebuju poradit ohledně nadměrného padání RBR.
Abych to trochu rozvedl: cca před měsícem jsem instaloval nový systém na PC a s tím zároveň i čerstvá instalace RBR. Měsic vše fungovalo naprosto normálně a ted v sobotu mi to při hraní spadlo do win. nic nenormálního, ale problém nastal když jsem následně zkusil hru spustit asi 10x za sebou a přestože jsem zkoušel různé rz i auta tak hra nebyla schopná načíst už ani jednu RZ a při načítání to vždy spadlo. RBR jsem odinstaloval a nainstaloval znovu, nahrál jsem do složky plugins i FixUp, nastavil vše podle fora, hra vydržela asi 4 RZ a opět pád. Dílo dokonáno na včerejším TR kdy hra spadla po 1. RZ, po 2. RZ a po druhém resetu mi hra spadla při načítání RZ 3... Nikdy jsem takovou hroznou nestabilitu u RBR neměl a ani jsem neinstaloval nové programy nebo aktualizace před tím, než to začalo takhle padat.. a ve finále ani ta opětovná instalace nepomohla.. může mi někdo prosím poradit co se s tím dá dělat? online turnaje ted prostě nemám šanci odjet a i v shaku to v podstatě po každé RZ musím zapnout znovu.. nechápu nerozumím, pěkně mě to sere jak su bezradný.. Díky za každý nápad nebo radu.. Sad

_________________
"P2 do L4 utáhne.." "..ale tady je rovinka.." "..a kur*a.."
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 8:46
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SIMRACE.cz





Založen: 14. 09. 2010
Příspěvky: 2

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

mně to dělali W7,taky ze začátku to docela šlo,ale pak to najednou začalo padat,ne tolik jako tobě ale někdy jsem odjel 10 rz a pohoda a někdy jsem zase nedojel ani jednu. na nic jak to udělat,aby to nepadalo jsem nepřišel,tak jsem si udělal v počítači šuplík a mam dva HD,na jednom W7 a na druhém XP a když jdu jezdit vyhodim ten s W7 a dam XP,ten s XP mam v podstatě jen pro RBR.ted mi to nepadá a vesele jezdim. KOCOUREK Vasek
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 12:34
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SABADOS Anton





Založen: 11. 04. 2010
Příspěvky: 163

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

už dávno som to hovoril, že pre RBR nainštalujte Win XP a nebude žiadny problém...... netvrdím že tak hra nikdy nespadne, ale keď spadne tak 3-4x za mesiac to je v norme....
mimochodom na XP nepotrebuješ žiadny druhý HD a nepotrebuješ ani taký silný stroj ako na Win7 a môžeš hrať na Full
( možno Tebe sa to netýka, ale viacerí sa hrajú na Win7 pritom sa im seká hra, alebo majú nastavené nižšie rozlíšenie aby hra nesekala.... )
Jednoducho sa nemá význam dookola riešiť problémy s Win7..... jo a na Win8 hádam problémy budú ešte častejšie......
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 13:02
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ZPEVAK Jan





Založen: 30. 10. 2007
Příspěvky: 195
Bydliště: Hodonín, CZ

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

díky pánové za odpovědi. musím o tom popřemýšlet. nejde mi pořád do hlavy jak to že to vše začalo tak najednou a bez zjevné příčiny. Na Win7 RBR jezdím už víc než 2, možná 3 roky a nikdy takové trable nebyly.. no takže to si tak sehnat druhý hdd a zkusit tam mít jen ty xp a rbr.. no to se mi upřímně moc nezamlouvá.. zvlášt rvát starý disk se starým systémem do bedny za víc jak 20tis.. no každopádně ještě jednou dík. musím si to promyslet.. Confused

_________________
"P2 do L4 utáhne.." "..ale tady je rovinka.." "..a kur*a.."
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 13:31
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FRISTENSKY Jiri





Založen: 28. 11. 2009
Příspěvky: 351

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Honzo, tak to máš celkem prekérní situaci.
Řešení mít druhý HDD s XP by to vyřešilo.

Ovšem rozumím, že je to vopruz a hlavně když na Win7 ti to dva roky běželo normálně. Takže je očividně někde chyba.

Problém s RBR, nebo problém s Win7? Je třeba vyloučit napřed hru.
Pokud se instaluje RBR, tak stačí prohnat instalačku a pak se může složka hry nahradit starou instalačkou. (jde to i bez instalování, ale složitější).
Takže pokud máš starou instalační složku na minulém PC, tak bych ji celou přenesl do nového PC. (samozřejmě tu novou instalaci si někde napřed přesuň jako zálohu). Nedávej žádné sloučení složek, prostě na novém PC hru vyjmi, zazálohuj někde jinde a ze starého PC vlož starou, funkční.

Pokud ti to bude haprovat i se starou, nebo pokud starou instalačku nemáš, musíš začít hledat problém v systému Win7.
Napřed bych zkusil povypínat všechny procesy které ti běží v systému a víš, že je k hraní nepotřebuješ. (kdysi se k tomu používal soft Gamebooster).

Pak bych se podíval, jakým způsobem máš řešené UAC a podobné věci, které ti "chrání" systém.

Dále nastavení RBR - kompatibilita XP, spouštění jako správce - pohrej si s tím.
Předpokládám, že to spouštíš správným souborem a složku hry nemáš nainstalovanou na C: v Program Files

Napsal jsem to trošku obecně, ale snad tomu porozumíš.
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 14:10
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RESL Jan





Založen: 27. 09. 2007
Příspěvky: 533
Bydliště: Otrokovice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

A patch tam máš?I když tím to asi nebude.Ještě mě tak napadá,jestli ti nemůže odcházet hadr,zkus ho kdyžtak otestovat.Mě se stalo loni,že mi začalo RBR blbnout,padat,měl jsem taky problém odjet více RZ vkuse a na vině byl právě hardisk.A to nebyl ani ten se systémem,ani jsem na něm tuším neměl RBR nainstalované.Taky to bylo s Win 7,s kterýma jinak nemám problém,takže tam se mi to moc nezdá,že by po měsíci to bylo sedmičkama.

_________________
Image
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 14:42
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZPEVAK Jan





Založen: 30. 10. 2007
Příspěvky: 195
Bydliště: Hodonín, CZ

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

jj složek RBR mám vždy několik at to neprasím vše dohromady ale jinak jsem to v podstatě udělal Jirko tak jak píšeš tzn. udělám základní instalaci, tu nechám čistou stranou. obsah si zkopíruju do složky "rbr tr" a tu potom modifikuju at už novým RZ, zvuky apod.. ale je fakt že jsem si z posl. funkční instalace zálohoval jen soubory audio a physics.rbz a složky cars a maps samozřejmě s .ini soubory a složku savedgames. tak možná je zakopaný pes tady. Naštěstí mám ještě na starém počítači celou instalaci takže si zkusím nakopírovat ještě tohle a uvidím..
Jinak hru mám nainstalovanou na jiném disku než systém a hru spouštím přes richardburnsrally.exe.. ne jako správce, nikdy jsem to nedělal, ale zkusit to můžu. ještě mě napadá, zkusit nekopírovat tam všechny auta ale jen to se kterým jezdím a možná tam třeba nedávat tu modifikovanou složku audio.. ale to už jsou jen takové marnotratné nápady, protože i s těmihle všemi úpravami mi hra až do osudného dne fungovala bez problémů.. no nezbývá než si s tím nějak pohrát. jestli na něco dojdu tak to sem určitě napíšu kdyby to náhodou potkalo i někoho dalšího..

_________________
"P2 do L4 utáhne.." "..ale tady je rovinka.." "..a kur*a.."
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 14:43
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZPEVAK Jan





Založen: 30. 10. 2007
Příspěvky: 195
Bydliště: Hodonín, CZ

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Honzo já doufám že hadr to není. ten je taky cca měsíc starý jako celá bedna a kromě RBR nejsou se strojem žádné jiné potíže. dá se říct že až na pár volovin je systém i disk ještě panensky čistý.. Confused no vyzkouším ty návrhy které tu padly a uvidím. posl. krokem bude reinstal celého systému.. Evil or Very Mad

_________________
"P2 do L4 utáhne.." "..ale tady je rovinka.." "..a kur*a.."
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 14:48
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SABADOS Anton





Založen: 11. 04. 2010
Příspěvky: 163

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

možno máte chlapci s tím skúsenosti, ale ak píšete takú volovinu že treba druhý HDD tak pochybujem .... na jednom HDD môžeš mať XP, Win7, a keď tak aj Win 8 .... po zapínamí Pc vybereš na ktorý Win chceš vstúpiť a toto Ti zapne.... Keď chceš preskočiť z Win XP do Win7 napr. stačí reštartovať Pc, a ideš kde chceš..... ( je vyskúšané a potvrdené - ja mám takto na jednom HDD zatiaľ len XP a Win7 ale plánujem doinštalovať i Win8, ale to ešte môže počkať.... )

ďalší vec, že RBR nepotrebuje inštalačku žiadnú na hranie.... stačí ak komplet zložku s RBR vykopíruješ z Pc napr. u kamoša na Externí HDD lebo má okolo 30 GB, a doma len skopíruješ ale menu a navigátor bude rozprávať po anglický..... keď chceš aby rozprával napr. po český treba doinštalovať original hru a pri inštalačke vybrať jazyk......

Jo a Crackovaný XP Ti vloží do Pc cca za 200Kč hocikto kto má s tím skúsenosti....

Alebo si môžeš ďalej hladať chybu na Win7....
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 16:07
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
SUDICKY Mira





Založen: 29. 03. 2008
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Anton má recht (výjimečně) Smile přešel jsem na win 7 cca před měsícem a půl a přenesl jsem celou složku RBR, jak píše Anton ze starého systému XP na nový Win7 (nová deska, procesor, grafika, harddisk a Ramka cca 14 tis. investice Sad ) a hra jela i bez instalace, jen v angličtině, musel jsem si stáhnout z netu originál, páč svůj už nemám a přes virtuální mechaniku nainstalovat hru znovu, pak ještě doinstalovat některé tratě, jako třeba Rallyschool II a otočenky a ještě něco, už jsem zapomněl a dát spouštět RBR.exe jako správce...doporučuju projet si v shakeu většinu tratí, aby bylo vidět, že vše funguje, mně se stalo, že při turnajích mi to najednou vypadlo s tím, že trat neodpovídá originálu a musel jsem to doinstalovávat průběžně. Teď mi vlastně běží cca 4 roky stará instalace RBR už na novém systému, jo a jen pro zajímavost, se všemi zálohami, kde ovšem půlka jich je už na prd, ale nehodlám se v tom hrabat mi RBR zabírá kolem 80Gb Smile ... a na jednom disku lze skutečně mít více verzí OS, jen je dobré mít rozdělené disky na více oddílů a používat pro každý OS vlastní oddíl.

_________________
Míra Sudický
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 16:39
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FRISTENSKY Jiri





Založen: 28. 11. 2009
Příspěvky: 351

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Antone... Laughing
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 16:42
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SABADOS Anton





Založen: 11. 04. 2010
Příspěvky: 163

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

to som nepísal síce, ale to je jasné že na jednom disku ak je viac OS treba od seba oddeliť.... inak by asi skolaboval celý Pc, ale by nič nefungovalo správne......
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 17:15
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
KRYSTYN Miroslav





Založen: 02. 06. 2006
Příspěvky: 691
Bydliště: Zlín

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Sedmičkama to nebude. Měnil jsem na win 7 loni, pak začalo rbr blbnout, taky jsem nevěděl co s tím, až nakonec jsem si vytvořil nový systém na ričrda s xpčkama, nějakou dobu jezdil na xp, ale protože jinak používám win 7, pořád jsem zkoušel a nakonec po několika reinstalech a "znovuinstalování" mi jede ta úplně nejstarší instalačka, z roku asi 2010, původně e systému xp a to na win 7 64 bit a žádné pády.
Takže asi tak, problém prostě nebude ve win 7. Staří pardálové říkají, že rbr nejčastěji padá kvůli zvuku, tak třeba zkus nový ovladač zvukovky Wink ...no a dalších možností je určitě spousta.

_________________
www.kcm-rbr.cz
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 21:04
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
VASICEK Michal





Založen: 23. 09. 2005
Příspěvky: 268
Bydliště: Libichov

Příspěvek Předmět: nestabilni rbr Odpovědět s citátem

Já měl dříve stejný problém s win7 64bit, vyřešil jsem to tím že každou instalacku jak po plugin tak potratě jsem všechny nastavil do kompatibility windows 7 a dole zaškrtl spustit jako správce. a spouštěcí aplikace v rbr jako je RBR Startup.exe , RichardBurnsRally.exe a ostatní jsem nastavil tu samou kompatibilitu , a měl jsem po starostech a hraji bez padání. Stalo se mi že jsem po každé zapnutí hry musel i nastavovat volant. A teď už nemusím díky kompatibilitě

_________________
Image
www.rally-mlboleslav.tym.cz
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 22:41
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
PTACEK Martin





Založen: 24. 08. 2005
Příspěvky: 363
Bydliště: Zlin

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Jak to zde říká Michal.....musíš si zatrhnout kompatibila Windows XP (Service Pack 3) a máš po problémech na 99%.

_________________
Image
Legenda
Příspěvek Zaslal: čt leden 09, 2014 23:07
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  



Czech translation by Azu
 
  Based on CanverRed theme