Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Náhrada za volant Logitech G25 / G27
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
FAU Mira





Založen: 08. 03. 2008
Příspěvky: 326
Bydliště: Chýnov

Příspěvek Předmět: Náhrada za volant Logitech G25 / G27 Odpovědět s citátem

Ahoj.

Hledám reference těch z Vás, kdo používal volant G25 nebo G27 a byl s ním spokojený a následně používá (nebo používal) nějaký jiný, se kterým je spokojen podobně.

Já používám G25

U náhrady mi jde hlavě o:
- zpětnou vazbu, NE žádnou imitaci!
- rozměr věnce volantu, hlavně průměr spokojenost je i s průřezem
- řazení pádly pod volantem
- ruční brzda pákou mimo volant, nebo možnost použití řadící páky jako ručky (u G27 to prý nejde)
- mechanické uložení hřídelí (ložiska, nikoliv futra)
- uchycení na desku stolu svěrkami, přísavky rozhodně NE


Co tak nějak nepotřebuji
- obešel bych se bez spojkového pedálu, ale byl bych za něj rád
- řadící páka H systému - stačí sekvence
- mnoho tlačítek
- 900° otáčky - spokojím se s 270°
- určitě si ještě na něco vzpomenu


Ještě je ve hře varianta u které jsem možná měl začít: prioritně sháním další G25, alternativně G27.
Teprve pokud neseženu tyto, budu pátrat po nějaké alternativě.

Děkuji předem za projevené rady a recenze

_________________
Faustýn, manager týmu Blue Devil
BLUE DEVIL rally 2015
FRESH Band
Blue Devil fórum
Příspěvek Zaslal: út únor 18, 2014 13:52
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
HORESOVSKY Jakub





Založen: 03. 06. 2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Milovice nad Labem

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Já jen dám malé info, ručka u G27 jde nastavit na řadící páku.

_________________
Image
Příspěvek Zaslal: út únor 18, 2014 16:43
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FAU Mira





Založen: 08. 03. 2008
Příspěvky: 326
Bydliště: Chýnov

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Kubo dík za info.

Ještě se zeptám na funkci.
Já to mám na G25 nastaveno v pozici na sekvenční řazení a fofrklacek se mi tím pádem sám vrací do "neutrálu".
Když to samé udělám u řazení "H", tak při zatahání ručky ta páka zůstane v pozici čtvrtého rychlostního stupně.

U G27 se to Háčko chová jinak?

_________________
Faustýn, manager týmu Blue Devil
BLUE DEVIL rally 2015
FRESH Band
Blue Devil fórum
Příspěvek Zaslal: út únor 18, 2014 17:21
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
SUDICKY Mira





Založen: 29. 03. 2008
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Míro, jezdím G25 a tu ručku mám jako Ty na 4. rychlostním stupni a aby mi tam nezůstávala, tak mám podloženej fofrklacek plastovou trubičkou (třeba ze záchoda), která brání fofrklacku "spadnout " do 4. stupně a zůstat tam. Je to supervychytávka ... levná, rychlá a strašně užitečná pro ty, co chtěj jezdit ručku na fofrklacku a ne na tlačítkách. Nevýhoda je, že řadit se musí pouze pádlama, ale zvyknul jsem si a už bych to ani jinak nechtěl...

_________________
Míra Sudický
Příspěvek Zaslal: út únor 18, 2014 19:06
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
HORESOVSKY Jakub





Založen: 03. 06. 2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Milovice nad Labem

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Taky přidám jednu supervychytávku na fofrklacek, stačí gumičkama obmotat páku jak nahoru, aby se vracela, tak i dolu, aby se nevracela až moc. Taky je to vychytávka za pár.

Edit: Našel jsem video: http://www.youtube.com/watch?v=jeRCeR_bb7A
Příspěvek Zaslal: út únor 18, 2014 19:27
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KOVARICEK Miroslav





Založen: 29. 05. 2008
Příspěvky: 137

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

To Súďa: Já myslím, že Faustýn se ptal, jestli se mu u G27 bude sama vracet páka zpět do neutrálu a to nebude! Musí ji vrátit sám, nebo použít gumičky jak tu dával odkaz Kuba. To co popisuješ Ty je aby páka nezůstala u G25 zaseklá v dolní poloze. Very Happy

_________________
Image
Kovařa
Příspěvek Zaslal: út únor 18, 2014 21:02
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FAU Mira





Založen: 08. 03. 2008
Příspěvky: 326
Bydliště: Chýnov

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Pro Míru:
Pokud máš G25, tak nemusíš nic podkládat aby se Ti klacek vracel.
To řeší přepnutí do sekvenčního řazení.

Pro Jakuba: gumičky mě nenapadly. Je to fakt jednoduchá vochcávka. Vhodná spíš pro stabilní instalaci na stole. Já na každou rally volant nandavám a hned po dojetí zase sundavám.

V každém případě dík za tipy


EDIT:
Tak do hry vstupuje další Míra a díky němu jsem pochopil, co Míra č.1 (Sudický) zamýšlel s tou trubičkou!

Když se mi to stalo poprvé, tak jsem odstoupil ze závodu, protože auto prostě nejelo. Samosebou jsem na to přišel hned potom. Od té doby si na to dávám pozor.
Možná se pustím do rozebrání a ten klacek ještě podložím . . . Smile
Příspěvek Zaslal: út únor 18, 2014 21:35
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
SUDICKY Mira





Založen: 29. 03. 2008
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

kucí, já to mám podložené umělohmotným dutým válečkem, uříznutým a zapilovaným na míru, fofrklacek jde skrz něj (takže ten váleček nemá víc, jak 4 cm) a mám přepnuto na sekvenční řazení...a páka se mi sámo vrací do neutrálu sama Smile tzn., že ručku si podržím v zatáčce nebo už i před zatáčkou, jak dlouho chci a když ji pustím, už se o nic nestarám a frčím, páč se páka sama vrátí Smile

Edit: jak to myslel M.Fau ? Když mám sekvenci a dávám ručku k sobě, tak se mi občas stalo, že zapadla páka do zpátečky a auto zůstalo ve smyku a tak jsem ji vypodložil a od té doby je to luxus požitek Smile

_________________
Míra Sudický
Příspěvek Zaslal: st únor 19, 2014 7:50
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
PETER Marek





Založen: 12. 01. 2010
Příspěvky: 484
Bydliště: Fajne-Město

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Míra> Já nevím jak tobě, ale mi se na G25 vrací ručka sama i bez tyčky Smile

_________________
re:member
Příspěvek Zaslal: st únor 19, 2014 8:28
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
KOVARICEK Miroslav





Založen: 29. 05. 2008
Příspěvky: 137

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Jeste jednou Sudo. To co popisujes je super, ale funguje to jen u G25 kde si muzes prepnout na sekvenci a tudiz se Ti paka sama vraci do neutralu. Faustyn se ale hned na zacatku ptal jak je to u G27 pripadne jinych volantu, protoze mu G25 klekla a nova uz se nevyrabi!
No a u G27 sekvence dat nejde. Pouze H z ktereho se Ti nic vracet nebude.
Ale jak uz psal sam Faustyn on to uz z toho co jsme spolecne napsali pochopil.Wink

_________________
Image
Kovařa
Příspěvek Zaslal: st únor 19, 2014 9:08
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
SUDICKY Mira





Založen: 29. 03. 2008
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

A teď jsem to pochopil i já Smile ... díky, Mírové Smile

_________________
Míra Sudický
Příspěvek Zaslal: st únor 19, 2014 21:04
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
SUDICKY Mira





Založen: 29. 03. 2008
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

PETER Marek napsal:
Míra> Já nevím jak tobě, ale mi se na G25 vrací ručka sama i bez tyčky Smile


no, vrací, jen nesmíš na ní zatlačit seshora, to tam pak zůstane zapadlá a netlač na ní, když jedeš Foron a vracák je hned za horizontem a mitfára diktuje levá 3Smile

ten Foron říkám s nadsázkou, ne že se toho budete zas někdo chytat Smile

_________________
Míra Sudický
Příspěvek Zaslal: st únor 19, 2014 21:18
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
FAU Mira





Založen: 08. 03. 2008
Příspěvky: 326
Bydliště: Chýnov

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Přátelé, nakonec došlo na zakoupení G27.

Nasazeno na můj PC s WinXP a vše proběhlo jak má, odjeto cca 70km bez jediné známky chyb.

Pak jsem ten volant přesunul k noťasu s Win7 a tam problém s řazením.
Sekvence (a je jedno na jaký ovládací prvek je nakonfigurován) nezařadí rychlostní stupeň. Respetive zařadí, ale rychlost okamžitě vypadne.
Stejně se to chová i když dám automatickou převodvku - auto se prostě z místa nepohne.
Při konfiguraci manuálnu na Háčko hra reaguje korektně. Respektive s Háčkem řadí zcela normálně, ale sekvence reaguje stále stejně.


Vím o jedné chybě, kterou jsem udělal při instalaci na Win7.
Z nevědomosti jsem stáhl a nainstaloval ovladač pro 32bitovou verzi. Až když jsem zjistil, že náš Win7 je 64bit, stáhl jsem patřičný ovladač a nainstaloval ten.

Pokud někdo ví, budu za rady rád.


PS:
Jinou hru jsem zatím nezkoušel.

_________________
Faustýn, manager týmu Blue Devil
BLUE DEVIL rally 2015
FRESH Band
Blue Devil fórum
Příspěvek Zaslal: so březen 01, 2014 12:37
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
FAU Mira





Založen: 08. 03. 2008
Příspěvky: 326
Bydliště: Chýnov

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

nový poznatek - v jiné hře G27 řadí zcela korektně.

Po připojení starého volantu (nějaký Trustmaster) zjišťuji, že ani ten neřadí. Tudíž je to problém přímo RBR !

Já na řešení stále nepřišel
Confused


EDIT: BINGO!

řešení bylo jednoduché, ale na úkor Háčka. Smazal jsem H-Shifter a sekvence nyní řadí normálně.

Je to takové řešení neřešení, ale pokud není v plánu řadit Háčkem, tak budiž

_________________
Faustýn, manager týmu Blue Devil
BLUE DEVIL rally 2015
FRESH Band
Blue Devil fórum
Příspěvek Zaslal: so březen 01, 2014 14:35
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Roman Kudla





Založen: 17. 03. 2013
Příspěvky: 4

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Plugin na řazení Hčkem můžeš v RBR nechat, akorát ho musíš vypnout (první položku v pluginu přehodit na False), když chceš jezdit se sekvenčním.
Příspěvek Zaslal: so březen 01, 2014 15:57
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  



Czech translation by Azu
 
  Based on CanverRed theme