Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Podvádění v Team Rally
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SENK Michal





Založen: 21. 11. 2005
Příspěvky: 1525
Bydliště: Ostopovice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Bohužel musím oznámit jednu velice nepěknou záležitost. Celkové výsledky Team Rally 2013 změní jednání u zeleného stolu. V posledních dvou podnicích bylo zjištěno podvádění v jednom z předních týmů výsledkové listiny.
Šetřením bylo zjistěno, že v Kizz-me Rally a v první etapě Nexus Rally jel ve třídě A8 za Jána Kundláka Víťa Drábek.
Ján v letošním TR nezaznamenal jediný bodovaný úspěch a v druhé polovině TR už ani nenastupoval. V předposledním podniku se najednou objevil a poprvé v sezóně dokončil na krásném čtvrtém místě. Bylo zjištěno, že Kizz-me rally a první etapu Nexus Rally odjel z IP adresy ze které jezdí Víťa Drábek. To samozřejmě není nemožné. Je plno jezdců, převážně rodinných příslušníků, kteří odjíždí závody z jedné IP adresy. U těchto dvou jezdců, je to ale složitější, protože jejich bydliště je od sebe vzdáleno cca 150km. I tato vzdálenost samozřejmě není nepřekonatelná. V této kauze bylo několik dalších nesrovnalostí. Ján Kundlák v podnicích co odjel měl ve zvyku téměř po každé RZ psát nějaký komentář. Najednou mlčel. A to dokonce bez pozdravu a nějakého závěrečného shrnutí. Proto jsem na oba jezdce vznesl požadavek o vysvětlení.
Dle předpokladů mi bylo vysvětleno, že Jám měl technické problémy s volantem a tak musel najít variantu, jak závody odjet. Protože prý jezdí často na Moravu, nabídla se varianta odjez závody u Víti. Na dotaz proč nepsal žádné komentáře mi bylo vysvětleno, že Víťa má klávesnici daleko od volantu a že se tím nechtěl zdržovat. Asi opomněl, že bez klávesnice se v závodě RBR obejít nedá. Je potřeba k posunu na další RZ, k opravám v servisu a podobně. Toto vše samozřejmě stále přímo nedokazuje jejich vinu. Podstatné bylo zjištěno až při důkladné kontrole odeslaných replayů z Kizz-me Rally. Víťa Drábek totiž i dle vysvětlení Jána nepoužívá volant, protože jezdí na nějakém gamepadu. Tento volant údajně Jánovi půjčil, takže druhou etapu měl Ján odjet již z domácí IP. Do druhé etapy ale nakonec Ján ani nenastoupil. Z replaye bylo zjištěno, že na Kizz-me rally nejel Ján s volantem, jak vypověděl, ale bylo to odjeto pomocí gamepadu.

Dle pravidel TR jsem v této záležitosti svolal komisi, která měla hlasováním potvrdit vinu či nevinu těchto jezdců.

Pětičlenná komise byla sestavena z těchto členů:
Šenk Michal - ředitel TR
Chrastina Pavel - traťový komisař
Jaroševský Jiří - zástupce medií
Vomočil Ondřej - manažer Nexus Racing
Válek Vlasta - manažer KCM

Člen komise Jirka Jaroševský připravil pro potřeby zkoumání video s důkladným rozborem výše zmíněných replayů.

http://www.youtube.com/watch?v=72hL5YFtE8s&feature=youtu.be

Tyto argumenty byly dostačující, aby komise potvrdila vinu zmíněných jezdců. Dle pravidel TR budou oběma jezdcům odebrány licence a všechny dosažené body v sezóně Team Rally 2013. Tato skutečnost bohužel zásadně mění výsledkovou listinu.

_________________
Image
http://www.montek-motorsport.cz/ --- TEAM RALLY - WEB
Příspěvek Zaslal: ne květen 11, 2014 9:30
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
BARVIK Lada





Založen: 31. 12. 2008
Příspěvky: 81
Bydliště: CZ

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavé kolik času se dá věnovat poctivému průběhu závodů TR. Mimochodem, ještě v dobách Anvel Racing Týmu jsme zcela oprávněně poukazovali na pády hry na erzet Oslí, na různých PC a instalacích, potvrzené od více jezdců. Bohužel nám to bylo houby platné a např. já osobně jsem na to 2x doplatil velmi výrazně výsledkově. Houby platné to bylo zejména díky přístupu pana Šenka. Myslím, že odbýt stejný problém vyskytující se poměrně velkému počtu jezdců pouze větou, zkusil jsem to a mě to funguje, je minimálně nedůstojné, když čtu řádky v příspěvku výše.
Nicméně, abych to nějak zakončil v souvislosti s letošní sezónou, a teď už vím, že mojí definitivně poslední, chci jen dodat, že mimo jednoho případu havárie, jsem letos po slušném začátku sezony 2x za sebou skončil po pádu hry, a jednou dokonce na poslední RZ, což mě opět tak znechutilo tuto ....... hru, že jsem následující podniky ani neměl snahu odjet. Přešlo mě to až zase ke konci sezony a to mě teď asi bude velmi mrzet, protože nevyhraje ten nejlepší, ale nástrahama hry a zeleným stolem podporovaný. Jinak se mějte, sportu zdar a WOT zvlášť.
Příspěvek Zaslal: ne květen 11, 2014 16:21
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VNOUCEK Mirus





Založen: 29. 08. 2009
Příspěvky: 61
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: ?? Odpovědět s citátem

Láďo Barvíku, co má společného padání hry s podváděním? Chápu, že poukazuješ na to, že vedení TR věnovalo poměrně velké úsilí na zkokumentování prohřešku, protože chtělo mít v ruce jasné důkazy podvodu. Pokud nechceš jezdit, nejezdi. Já nejsem žádný PC genius, ale už si nepamatuju, kdy mi RBR naposledy spadlo. Ani nemám bůhvíjak nadupaný PC, komponenty jsem vybíral sám bez větší znalosti vazeb. RBR zdar!

_________________
Kizz-me WRT..... www.kizz-me.cz
Řekli mi:"jsi starej, tak budeš jezdit starýma autama" a od té doby válčím s A8 Smile. Už to není pravda. Mládnu, takže krotim mladou tridu R5
Příspěvek Zaslal: ne květen 11, 2014 17:21
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SABADOS Anton





Založen: 11. 04. 2010
Příspěvky: 163

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Laďa s tým chcel asi povedať, že komisia TR by mal venovať aj pádom s preskúmaním DMP súbor, a nevylúčiť zo závodu jazdca ktorý za pád nemôže......
mimochodom pc za pády nemôže, za pády môžu hlavne niektoré programy a aktualizácie, ktoré sú dôležitejšie a zato RBR letí najčastejšie na plochu.....

_________________
Thunder Cup 2 - http://thunder-cup-2.webnode.sk/
Příspěvek Zaslal: ne květen 11, 2014 19:29
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
KALA Ludvik





Založen: 27. 07. 2010
Příspěvky: 178
Bydliště: Vlašim

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

No když jsme už u podvádění. Řešil náš kriminální tým Kobra 11 situaci kdy nebyl vydán balíček textur a různí delikventi se svezli na vlnce podvodu? Nebo vím o lidech, kteří jeli na jiných texturách než byl vydán balíček ale kontrola textur nic nekontrolovala, takže si mohli nastavit textury jaké chtěli. Idea
Příspěvek Zaslal: ne květen 11, 2014 22:50
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ADAM Tomas





Založen: 15. 02. 2010
Příspěvky: 274
Bydliště: moldava nad bodvou

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Ludvik čo je na tom podvod keď niekto neurobý to čo nemusí? keď nie je nutné tak načo inštalovať prehnané textúry? .... nikdy viac ! aby som nedopadol podobne ako na poslednom závode.....
Příspěvek Zaslal: ne květen 11, 2014 23:11
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
BARVIK Lada





Založen: 31. 12. 2008
Příspěvky: 81
Bydliště: CZ

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Miro Vnoučku je to celkem jednoduché. Pokusím se vysvětlit. Má to 2 přímé souvislosti. Jak jsem psal, boural jsem jednou. Zbytek pády, případná neúčast díky znechucení hrou. Průměrná bodová hodnota mnou dojetých závodů je cca. 30 / závod. Celkem za nedojeté / neodjeté závody bez mé chyby 150 bodů. Čistě teoreticky bych skončil 2 ve třídě, ale to je mi celkem fuk. Hlavně by se tým nedostal do bodové tísně ke konci sezony a nemuseli kluci vymýšlet tyhle podvody. POZOR, upozorňuji, že jsem o ničem nevěděl a dodnes nevím, o podvodu mluvím jen díky vyšetřování zeleného stolu. No a druhá se ukáže po přepočítání výsledků. Pokud bude rozdíl menší než 150 bodů....... Už chápeš souvislost?
A ještě mi to nedá a rýpnu si do textur. Ludvík má samozřejmě naprostou pravdu. Instalace jiných textur než povolených, nebo žádných, pokud pro závod nejsou je získání nesporné a nepovolené výhody a tudíž podvod. Hráč si samozřejmě instaluje textury, které mu umožní jet výrazně rychleji. Určitě si je neinstaluje díky krásné přírodě. Rozdíl může být i několik desítek vteřin na erzetě. Nejlepší příklad je Montekland. Tratě velmi známé a jednoduché se změnou okolní krajiny staly v minulosti pro mnohé velkou výzvou Smile .
Ještě poslední věc. Neobhajuju podvod a ani neprotestuju proti trestu. Jen chci říct, že není všechno jen černo - bílé a chyby jsou i jinde a pokud si za něco platíme, mělo by se vedení k tomu tak stavět.
Příspěvek Zaslal: po květen 12, 2014 7:11
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FRISTENSKY Jiri





Založen: 28. 11. 2009
Příspěvky: 351

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím chlapi, nevidím důvod, proč se obouváte do vedení TR. Já osobně jim kua vůbec nezávidím, udělat takové rozhodnutí, jaké udělali, není nic příjemného pro nikoho a určitě je to taky mrzí, že se k tomu museli tak postavit. Asi jim to i dost znechutí jakékoliv pořádání dalších závodů, když my osli podvádíme a snažíme se obcházet pravidla hry.
Držím jim palce a posílám pořádný balík trpělivosti!
.
DMP soubor je toho zdárným příkladem - kdyby jsme nefalšovali DMP, mohly být třeba kontrolovány, ale ne, my musíme najít způsob jak to obejít, tak holt se kontrolovat nebudou nikomu a doplatí na to bohužel většina, která je poctivá.
A jak píše Tomáš - neudělá nic, co nemusí, protože se mu to nelíbí. No tak se pak nemůžeme divit, že si každý dělá co chce. Koho to má bavit furt někoho kontrolovat. Snad má každý z nás nějaké svědomí... Já se RBR chci bavit a textury mi k tomu pomáhají - Nexus nám díky texturám připravil v podstatě nové tratě a já jim za to děkuji, opravdu krásná změna.
PS: Antone, tobě pomůže autoruns.exe (jen pro zkušené a znalé věci) a nebo GameBooster (pro mírně zkušené a používat jen při RBR). Když tak pomůžu přes PM nebo v jiném vlákně.
Příspěvek Zaslal: po květen 12, 2014 9:12
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SENK Michal





Založen: 21. 11. 2005
Příspěvky: 1525
Bydliště: Ostopovice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě pády na trati závodu jsou nepříjemné. Bohužel s tím já nic moc nadělat nedokážu. Apelujte na tvůrce tratí, ať vyrobí, vydají a prosadí opravu tratě na pluginu.
Kdybych já vám (anvelu) tehdy povolil reset při pádu na Strejdovi, znamenalo by to to, že pokud by to někdo další třeba i na té trati rozbil, klidně si požádá o reset, protože na té RZ to prostě padá. Je to pak v pořádku?
Z toho důvodu jsou pády na trati považovány a to dle mého názoru naprosto oprávněně jako technické problémy. Svolávat komisi, která by řešila proč Barvíkům padá nějaká RZ, tedy rozhodně nemůžeme.

Co se týče textur, je to složitější. Bohužel kontrola textur není tak dokonalá a jednoduchá, aby se nedala nějakým způsobem obejít.

Myslím si, že pokud někdo jede závod na více profilů, je to zásadnější podvod. Bohužel znám případy, kdy toto někomu i prošlo.
Případů, kdy něco prošetřujeme je samozřejmě mnohem více, ale pokud nenajdeme cestu jak případný podvod dokázat, tak to ani nemůžeme na fóru zveřejňovat.

Přesunul jsem tohle téma do zvláštního vlákna. Není dobré, aby toto kazilo dojem z jinak velmi pěkné Nexus Rally, kterou si většina závodníku opravdu užila.

_________________
Image
http://www.montek-motorsport.cz/ --- TEAM RALLY - WEB
Příspěvek Zaslal: po květen 12, 2014 9:50
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
NOVY Karel





Založen: 18. 06. 2005
Příspěvky: 1306
Bydliště: Rumburk

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

I když se rbr už zdaleka nevěnuju, stále dění kolem TR sleduju. To, co Michal odhalil a popsal, je jednoznačný podvod, který nemá s pády hry, texturami, ani aktualizacemi nic společného. Je to jednoznačně prokázaný úmysl jednoho, podvést spoustu ostatních. "Trochu" mě zaráží reakce Ládi Barvíka. Asi má krátkou paměť, ale já být v jeho kůži, tak sklopím uši a jsem rád, že za stejný prohřešek jsem nebyl před dvěma sezónami řešen stejně, ale vedení TR postupovalo podstatně měkčeji. Bylo to v dobách slávy ANVELu a ví o tom mimo vedení TR jen on a několik dalšich zasvěcených. Podvod je vždy podvodem, i když ho někteří přijali za normu.

_________________
Image
Příspěvek Zaslal: po květen 12, 2014 11:20
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
VNOUCEK Mirus





Založen: 29. 08. 2009
Příspěvky: 61
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: Láďovi Barvíkovi Odpovědět s citátem

Děkuju KarNovi za popsání problému na "plnou hubu". V mém komentu směrem k Láďovi Barvíkovi jsem neměl ty koule to takhle napsat (tím nemyslím údajný prohřešek Anvelu před pár lety). Tohle byl záměrný a vědomý podvod, stejný jako fixlování s DMP soubory. Textury (ponechání starých, nainstalování "jednodušších) podvodem být můžou, ale nemusí být provedeny záměrně a vědomě, narozdíl od startu na jiném profilu. Tolik asi k mému názoru na tuhle kauzu.

_________________
Kizz-me WRT..... www.kizz-me.cz
Řekli mi:"jsi starej, tak budeš jezdit starýma autama" a od té doby válčím s A8 Smile. Už to není pravda. Mládnu, takže krotim mladou tridu R5
Příspěvek Zaslal: po květen 12, 2014 12:36
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RESL Jan





Založen: 27. 09. 2007
Příspěvky: 533
Bydliště: Otrokovice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Láďa Barvík: Snad si nemyslíš,že seš jediný,nebo snad jenom u vás v týmu se stává,že to občas někomu spadne na RZ?Nám se to letos taky párkrát stalo,ale to furt myslím není důvod takovýmto způsobem podvádět.Popravdě jsem si souboj s Frontlinem parádně užíval a když nám to nevyšlo,přál jsem to za ty roky vám.Asi jsem naivní,ale opravdu mě ani nenapadlo,že by se někdo k tomuto uchýlil a hodně mě to mrzí.A radši bych i ten titul oželel,než aby někdo takovýmto způsobem podváděl.Co se textur týče,tak ani nevím,jestli je někde zmíňka o tom,že jsou povinné,ale pokud není nastavená kontrola,tak asi těžko by to šlo někomu prokázat.Nehledě nato,že se prostě může stát,že někdo vstoupí do turnaje bez textur a když ho to pustí,tak si to ani nemusí uvědomit,což jistě uznáš,je něco jiného,než odstartovat na cizí profil.Samozřejmě jsem slyšel i o tom,že si někteří polští borci jsou schopni např. i uplně odstranit stromy,aby lépe viděli,ale v TR doufám toto nikdo nedělá.

_________________
Image
Příspěvek Zaslal: po květen 12, 2014 15:45
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ROJEK Jakub





Založen: 08. 12. 2007
Příspěvky: 238
Bydliště: Ostrava

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

A kdy tedy budeme vědět konečné výsledky?

_________________
ImageImage
Příspěvek Zaslal: st květen 14, 2014 0:34
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
SENK Michal





Založen: 21. 11. 2005
Příspěvky: 1525
Bydliště: Ostopovice

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Bohužel nám tato záležitost neskončila výše uvedenou kauzou. Po vyhlášení rozhodnutí o potrestání Víti Drábka a Jána Kundláka, dorazil protest proti Martinovi Ptáčkovi a Davidovi Kučerovi z IRIDIA. Dle protestu odjel druhou etapu HSF Rally za Marina Ptáčka David Kučera. Po přezkoumání IP adres, byla tato možnost shledána jako pravděpodobná. Proto jsem oba aktéry a jejich manažera vyzval k vysvětlení podobně jako v případě Frontlinu. Na toto vyzvání mi obratem odpověděl manažer týmu Jakub Hofbauer.

HOFBAUER Jakub napsal:
Ahoj Michale,

o tomto přestupku jsem se dozvěděl během včerejšího večera a na základě toho jsme začali dávat dohromady oficiální zprávu pro vedení TR - byl jsi ale rychlejší, takže to shrnu tady.

Martin i David nám včera prohřešek potvrdili. Oba toho litují, byť nám sdělili, že k jejich přečinu došlo jen jedenkrát (v jedné etapě) a ve zcela jiné části sezony. Což ale samozřejmě nic nemění na tom, že se porušení pravidel dopustili.

Celá situace je pro všechny strany nešťastná, protože vrhá špatné světlo jak na jednotlivé týmy, tak na celý šampionát, navíc ve chvíli, kdy už je vše odjeto. Za Iridium RBR Team se tedy tímto hluboce omlouváme za přečin našich dvou jezdců a laskavě prosíme o shovívavost komise při posuzování trestů jak vůči samotným jezdcům, tak vůči celému našemu týmu a rovněž vůči týmu Frontline RT.

Jakub Hofbauer
Iridium RBR Team
Manager



Na základě těchto zjištění jsem požádal dříve sestavenou komisi o vyjádření i k této kauze. Komise se opět shodla na jednotném závěru. Oba přestupky jsou srovnatelné a je tedy nutné je měřit stejným metrem. Pokud by provinilí jezdci byly potrestáni odebráním bodů pouze v podnicích, kde k přestupku došlo, nejednalo by se nakonec o žádné potrestání, protože by to na celkových výsledcích nic neměnilo. Navíc v tomto jsou pravidla jasně nastavená. Podvádějící jezdec přijde o licenci TR a o všechny dosažené body v sezóně. Z tohoto důvodu jsem bohužel nucen odebrat dosažené body také jezdcům Martinu PTÁČKOVI a Davidu KUČEROVI. Fakt že oba jezdci projevili politování nad jejich přestupkem a hned se k němu také doznali je sice částečně ctí, ale bohužel nebylo možné toto brát na zřetel v rozhodnutí o potrestání.
Technické provedení tohoto zásahu musím domluvit s Vaškem Korálem a bude to zřejmě ještě nějakou chvíli trvat.

Rozhodně mě netěší, že vůbec bylo nutné takovéto případy řešit a že to tak zásadně ovlivnilo celkové výsledky TR 2013. Doufejme že to byla poslední podobná kauza v rámci RBR závodů na tomto serveru vůbec.

_________________
Image
http://www.montek-motorsport.cz/ --- TEAM RALLY - WEB
Příspěvek Zaslal: st květen 14, 2014 14:19
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
VNOUCEK Mirus





Založen: 29. 08. 2009
Příspěvky: 61
Bydliště: Praha

Příspěvek Předmět: Proč?!! Odpovědět s citátem

To snad není možný, hošani! Tak jako na klasickou rally, která v posledních letech nemá u veřejnosti dobré jméno a padají na ni a rozhodně ji neprospivají průsery vyplouvajici na povrch (arogance Ječmena, hádky na Rally Hořovice), tak na naši TR padá nepěkný a pro mė naprosto nepochopitejný stín těchto podvodů. To by vás to vítězství těšilo?

_________________
Kizz-me WRT..... www.kizz-me.cz
Řekli mi:"jsi starej, tak budeš jezdit starýma autama" a od té doby válčím s A8 Smile. Už to není pravda. Mládnu, takže krotim mladou tridu R5
Příspěvek Zaslal: st květen 14, 2014 21:59
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  



Czech translation by Azu
 
  Based on CanverRed theme