Hlavn� strana    FORUM Obsah fóra Richard Burns Rally
  FAQ •  Hledat •  Seznam uživatelů •  Uživatelské skupiny •  Registrace •  Soukromé zprávy •  Přihlášení

Fyziky na pluginu - pořádek nebo anarchie
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 105, 106, 107  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jste pro zavedení jednotných fyzik?
Ano, jsem pro jednotné fyziky.
87%
 87%  [ 449 ]
Ne, jsem pro více fyzik.
12%
 12%  [ 62 ]
Celkem hlasů : 511

Autor Zpráva
FRIC Miroslav

Příspěvek Předmět: Odpovědět s citátem

Řešilo se to v týdnu někde jinde ve fóru. Zatím je to záhadná oblast fungování RBR a podle všeho nelze ovlivnit skrz fyziky aut, ale leda skrz úpravu zdrojáku rbr...

Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks
Příspěvek Zaslal: so březen 15, 2008 20:03
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PRIKRYL Roman

A jo uz si vzpominal sorac.Nejak me to zmatlo, ja mel za to ze se resilo ruzna vydrze jinych auto:-), ale asi je to na stejnym principu tak pardon

Příspěvek Zaslal: so březen 15, 2008 20:32
PANCOCHA Jaroslav

OMEZENí NASTAVENÍ ÚHLU ŘÍZENÍ VE HŘE

Přenáším sem diskuzi o omezení úhlu řízení ve hře z diskuze TR Subaru Rally ....

Myslím, že každý musí souhlasit s tím, že by nemělo být možné nastavit úhel řízení ve hře (což je vlastně maximální rejd, akorát jaksi nešikovně popsaný). Jde o to, abychom pouze zjistili, jaké max. rejdy u daného auta jsou v praxi (popř. aspoň nějaký zástupce ze skupiny) a pak se tento limit nastavil u všech fyzik (podle reálu).

Je ovšem blbé, že asi nejde přesně určit, který úhel řízení odpovídá danému úhlu vytočení kol, ale myslím, že i kdyby se to udělalo zkusmo podle pohledu kolmo dolů, tak to půjde docela přesně - stačí udělat pár screenů ze stejného místa a s různým nastavením a je to, i když jen empiricky.

A PROTOŽE SI MYSLÍM, ŽE SE ZDE SNAD NENAJDE NIKDO, KDO BY PROTI TOMUTO OMEZENÍ NĚCO MĚL, NAOPAK.., TAK SI MYSLÍM, ŽE BYCHOM SE TÍM OPRAVDU MĚLI VÁŽNĚ ZABÝVAT. Co Mirku ?? Razz
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 12:12
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
VYSKA Tomas

no idealni by bylo, kdyby to bylo popsano stupni rejdu, nez stupni rizeni.
ale urcite je ANO na miste, zvlaste pokud je to soucast setupu

Naposledy upravil VYSKA Tomas dne st březen 19, 2008 12:39, celkově upraveno 1 krát

Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 12:30
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KUNCL Karel

Arrow no já bych proti tomu možná něco měl, ale spíš na doplnění. Jde i o to, jak má kdo nastaven vlastní volant ve windows. 605° ve hře s G25 na 720° je přeci něco jiného než 605° ve hře s MOMO na 270°. Chci tím jenom upozornit na tuto stránku věci, jinak souhlas s Jardou. 792° rejd je opravdu nesmysl. Poloosy by se lámaly jako sirky.

http://www.rbrgt.cz/
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 12:39
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
FRIC Miroslav

Jardo, odpověděl jsem Ti už několikrát na icq (naposledy asi minulý týden) a Ty jsi to vždycky odkýval, že jo, že to chápeš. Na mém názoru se za tu dobu nic nezměnilo. Jaký je smysl tohohle příspěvku zde?

Please, don't write any questions to me. I've been away from RBR world for three years. Thanks
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 12:44
RESL Jan

Plně souhlasim s Jardou,tato hra by se co se chování vozů týká,měla ubírat směrem k realitě a né arkádám typu CMR a WRC Rally pro Play Station 2.Hodně lidí se tady snaži udělat výkony a průběhy motorů co nejvěrněji,omezení stabilizátorů a to je dobře.Toto nastavení rejdů možné ve hře nesmyslně nastavit,by snad neměl být problém ve fyzikách omezit.Určitě by to pak hlavně na šotolinách trošku přibrzdilo některé letce Nkaře,kteří jezdí plný rejd a nestíhali by potom tolik WRCum.
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 12:49
PANCOCHA Jaroslav

Mno tak ono se to nějak znova objevilo a prostě nad tím dumám no. A teď tady u sebe nemám žádnou fyziku, ale myslím že není takový problém dát dohromady data o max. úhlech a pak ve všech fyzikách přepsat max. úhel.

S tím volantem máš Méďo pravdu - jenže jak si sám odpovídáš - všichni nemají G25 nebo DFP, takže ještě nařídit min. úhel řízení 540 na volantu nejde. Samozřejmě, že by se to tak ještě více ztížilo. To bych spíš někdy zkusil nějaký turnaj pro majitele G25 a DFP s tím že by na volantu museli mít min. 540 stupňů. To by pak bylo zajímavé porovnání.

A ono takové Momo + 792 ve hře to je opravdu šíleně nereálné... člověk zatočí tak, že ve skutečnosti by to byla taková pravá levá dvě a udělá otočku , kterou ve skutečnosti neudělá nikdo ani s plně vytočeným volantem.
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 12:51
RESL Jan

to Karel:Jasně záleží na tom,jak kdo má nastavený volant a to ještě víc,ale to prostě nikomu nakázat nemůžeš,obzvlášť,když většina volantů reálné otáčení ani neumožňuje.To ale nic nemění natom,že např. WRCo má ve skutečnosti nějaký daný rejd a nemůžu z WRCa udělat Destu s jízdníma vlastnostma WRCa.A když chci,aby auto vic zatáčelo,musím hrábnout do difů,geometrie,tlumičů atd,atd...Tím ovšem zase ztratim něco-tedy něco za něco.A né že si auto nechám nedotáčivě nastavené,difi pomalu na max a zavítám do nastavení rejdu a tam si auto nesmyslně nastavim.Prostě toto je největší snad lehko omezitelnej nesmysl ve hře.
to T.VYSKA:To je popsáno stupni rejdu.
to M.FRIC:A jaký je teda nato tvůj názor?
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 13:07
FRIC Miroslav

Podívejte se. Samořejmě souhlasím, že to omezení by to chtělo. Ale to znamená kompletní změnu všech fyzik. A to opravdu nebudu dělat jen kvůli řízení.

1. Musí se opravit fyziky, budiž, to je to nejmenší.
2. Musí se všechny znovu vyzkoušet.
3. Musí se pro všechny vytvořit CRC pro jejich jednoznačnou identifikaci pluginem.
4. Musí se nasadit na pluginu, a to je největší problém. Asi si neuvědomujete, že nejde změnit nic, co je momentálně na trati bez toho, abychom vytvořili tisíce chyb v logu. To znamená, že taková hromadná změna bude vyžadovat odpojení pluginu na poměrně významnou dobu.
5. Bez odpojení pluginu se dá jedině přidat fyziky jako další variantu vedle původních a přejít postupně. To ale jen kvůli řízení určitě nepodporuju, už teď je v databázi odhadem 4-5 fyzik pro každé WRC! A aby se zmatek dovršil, tak žádnou, byť dva roky nepoužívanou fyziku z databáze nejde vymazat, protože by se zhroutily výsledky turnajů, kde byla použita.

Jardovi jsem napsal, což jsem nechtěl psát sem, že výhledově se počítá s dalšími hodně velkými změnami souvisejícími s postupným luštěním RBR. A rád bych, aby až ta změna přijde, byla definitivní. To znamená, že to bude nějaký čas trvat. Pokud kvůli každé jednotlivé změně budeme měnit všechny fyziky, dosáhneme maximálně toho, že ze zmatku, co to pokaždé vyvolá, někdo zešediví.

Doufám, že to chápete...

PS Ještě jeden problém. Jde o traffic. Jak sami víte z náhlých zpomalení či vypadnutí serveru v době, kdy se rozbíhaly nové fyziky, byly tu problémy s trafficem, který byl moc vysoký. Změna všeho naráz by nebyla šťastná i z toho důvodu a až k ní dojde, bude se muset opět nasazovat nové fyziky postupně po skupinkách.

Naposledy upravil FRIC Miroslav dne st březen 19, 2008 13:13, celkově upraveno 1 krát

Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 13:08
PANCOCHA Jaroslav

Mirku - díky, pěkně řečeno. Do té doby je to možné řešit pořadateli jednotlivých podniků a vzít to jako omezení do setupů a pak to případně kontrolovat. A musím souhlasit s Mirkem, že to není sranda překopat všechny fyziky na pluginu. Holt budem muset s konečným řešením počkat.
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 13:11
RESL Jan

Mirek:Hmm,tak to asi tak lehko omezitelnej nesmysl nebude,co.Škoda no,každopádně pokud bude příležitost a fyziky by se nějak vylepšovali,tak hlavně na tento vylepšovák nezapomeňte.Nobo si myslim,že by nebylo špatný auta tímto způsobem trošičku zpomalit.
Jarda:A co že sis koupil za volant,jestli to teda není tajný Very Happy .Popřípadě jaký máš stupně na volantu a ve hře.
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 13:24
FRIC Miroslav

Zatím jak napsal Jarda. Omezení si může nařídit pořadatel turnaje, ale musí si ho taky kontrolovat.

Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 13:33
KUNCL Karel

Souhlasím s návrhem omezení v pravidlech jednotlivých pohárů a kontrolou ze strany pořadatelů. Je to jednoduché a není na to potřeba zvláštní software.

http://www.rbrgt.cz/
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 13:43
PANCOCHA Jaroslav

To Resl Jan: Koupil jsem si Logitech DFP (za 2100 kč) a jsem spokojen. Řízení ve hře jsem míval s kláveskou na 540, teď jsem to odhadem vytáhl na 640 - pouze odhadem, jak moc je to vytočené jsem moc nezkoumal.

Na volantu jsem měl 400 st. a zmenšil jsem to na 360, protože nějak nestíhám točit. Až se to naučím a budu mít lepší uchycení na stole (mám tam jen navíc desku zatíženou monitorem LCD), tak si to možná dám zpět na 400 nebo i víc, uvidíme jak se s tím naučím. Zatím mi to moc nejde (viz Euro a TR Sad )
Příspěvek Zaslal: st březen 19, 2008 13:50
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 105, 106, 107  Další
Strana 47 z 107

Přejdi na:  

Czech translation by Azu

Based on CanverRed theme