Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
HAZE Jiri

Založen: 18. 08. 2006 Příspěvky: 1610 Bydliště: Hradec Králové
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
KORAL Vaclav

|
Předmět: |
|
|
Jak to vidim ja?
Prvni incident: Hamilton byl na mokru evidentne o moc rychlejsi nez Raikkonen a od zatacky Stavelot se rychle priblizoval. Vyjezd z Blanchimont to jen potvrdil. Utocit v nove Bus Stop vnejskem je ale fakt pitomost - loni jsem mel tu cest stat primo nad touhle sikanou a vybrzdit nekoho tam jde opravdu jen z vnitrku. I kdyz byl Ham v najezdu do zatacky rychlejsi, musel vic brzdit a Rai byl v polovine zatacky uz vepredu. Navic mel Rai vnitrni stopu a Ham utocil zvnejsku, takze tady neplati zadna gentlemanska dohoda o zavreni. Rai si jel svou idealni stopu, Hamiltonovi nedal ani centimetr a ten naprosto logicky musel ven. Ale pozor - kdyby behem tohodle souboje doslo ke kontaktu, nevidel bych ale neci vinu a soukrome bych to oznacil za klasicky zavodni incident. Po tom, co Ham zkratil sikanu evidentne ubral a pustil Rai na celou delku auta pred sebe - a bud nerozumim fyzice, nebo to znamena, ze Rai v tom okamziku musel jet rychleji nez Ham. Tak jakapak vyhoda? Jak jsem uz psal, Ham mel rychlejsi auto nez Rai a rychle se na nej zavesil a na mokru ho naprosto ciste vybrzdil v La Source - naopak Rai tady nedobrzdil a zezadu narazil do Ham auta. Muj osobni nazor je, ze mozna i lehce poskodil predni kridlo a diky tomu se nakonec v dalsim prujezdu Blanchimont roztocil a naboural do zdi - to je ale jen muj soukromy odhad a nemam ho nicim podlozeny.
Summary: Oba si pocinali naprosto ciste a korektne. Hamilton po zkraceni sikany evidentne pustil Raikkonena pred sebe a podle meho nazoru neziskal vubec zadnou vyhodu. Penalizace za tenhle souboj je naprosto, naprosto nesmyslna.
Druhy incident: Tam neni co dodat. Na zaznamu je uplne jasne videt, ze komisar maval zlutou vlajkou pred vjezdem do esicka Fagnes. Raikkonen evidentne predjizdel pod zlutou vlajkou, navic asi zablokoval Hamiltonovi cestu zpatky na trat a Hamilton musel az ven na travu.
Summary: Jednoznacna chyba Raikkonena.
Treti incident: Raikkonen byl siroky v Blanchimont, dostal se do unikove zony, roztocil se a narazil do zdi. Mimochodem, ta unikova zona je zatracene kluzka i za sucha (kdo kdy hral treba hru GTR tak vi o cem mluvim, sam jsem to tam presne timhle zpusobem poslal mockrat ) a navic mohl mit Rai poskozene auto po kontaktu s Ham v La Source.
Summary: Bud jezdecka chyba nebo chyba techniky - to se asi uz nedovime.
P.S. Na formuli 1 uz moc casto nekoukam, protoze me nebavi. Naopak, trat ve Spa miluju a znam ji metr po metru, castecne ze suimulatoru typu GTR a castecne i z vlastni zkusenosti, loni jsem mel to poteseni si projit pesky Eau Rouge primo po trati a je to pro me jeden z nejsilnejsich motoristickych zazitku Nefandim nikomu z jezdcu / tymu zucastnenych v incidentu, muj favorit jezdi za Red Bull a letos konci - vsichni asi vedi o koho jde
P.P.S. Uffff, to jsem se rozepsal  |
|
_________________ Vašek Korál
Montek MotorSport
 |
Zaslal: út září 09, 2008 13:17 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BITTNER Jan

|
|
|
to "KORAL Vaclav"
Vašku nejde než souhlasit s tvým summary . Jednoznačně se jedná o zvýhodnění Ferrari .
Kdo končí je mě jasné a osobně je to můj oblíbenec také  |
|
Zaslal: út září 09, 2008 14:04 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chronos73

Založen: 29. 08. 2008 Příspěvky: 11 Bydliště: Mladá Boleslav
|
|
|
Václave to je moc pěkně napsaný, konečně po hromadě diskuzí a čtení článků o incidentu, to někdo krásně shrnul a sepsal.  |
|
Zaslal: út září 09, 2008 14:41 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VYSKA Tomas

|
|
|
HOLUB Milan napsal: |
já jsem Jirko asi viděl možná jiný závod |
konecne ti to doslo
mimochodem, co nam reknou cerveni panove na tohle?
http://uk.youtube.com/watch?v=-5UnPeyzcHM  |
|
Zaslal: út září 09, 2008 18:22 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
HOLUB Milan

|
|
|
naprosto standartní předjížděcí manévr
edit pro některé: nebrat vážně  |
|
_________________ Ford Fiesta S1600
http://www.kcm-rbr.cz/ |
Zaslal: út září 09, 2008 18:30 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BAJGAR Petr
|
|
|
Hezký souboj, co k tomu říct  |
|
|
Zaslal: út září 09, 2008 20:00 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BRUHA Vaclav
|
Předmět: nádhera |
|
|
Já bych řekl, že posledních 10 minut velké ceny belgie bylo klenotem F1. To co se stalo dvě hodiny po závodě byla krádež tohoto klenotu z pokladnice motorsportu. Při této krádeži zemřelo závodění v F1... Smůla. Co se mě týče, formule 1 přišla o fanouška...  |
|
_________________ Proč vzhlížet k světlým zítřkům, když vždy když se probudím je dnes?
- Murphy |
Zaslal: st září 10, 2008 11:25 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
PRIKRYL Roman

|
|
|
Dal nectu skoncil jsem nekde v pulce na 9 strance, ale ....
Podleme z toho delate z komara velblouda, tak i Lauda, zrovna ted je vsude hamilton a hamilton a zase on, a proto jakmile je neco proti nemu tak se tu steka a steka(nejen tu i v novinach atd.), kdyby ten cernousek a ani fin nebojovali o titul tak nikdo nic nerekne, je to dle me premrstena kauza.  |
|
_________________ S.A.D.A.C. Motorsport driver |
Zaslal: st září 10, 2008 17:06 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MORAVEK Jan

Založen: 03. 12. 2007 Příspěvky: 170 Bydliště: Třebíč / Nymburk
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
PRIKRYL Roman

|
|
|
To me ani nehne  |
|
_________________ S.A.D.A.C. Motorsport driver |
Zaslal: čt září 11, 2008 16:05 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BAJGAR Petr
|
|
|
Ani náhodou  |
|
|
Zaslal: čt září 11, 2008 16:34 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VYSKA Tomas

|
|
|
vcera jsem vahal a rikal si, ze se na to vykaslu, ale nekteri antifanousci f1 me k tomu presvedcili  |
|
Zaslal: čt září 11, 2008 16:40 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VINTR Martin

|
|
|
Já už tam teda podpis dal... |